Noutati :

Functionarii Primariei Timisoara, bagati in sperieti de Nicolae Robu. Cu ce ii ameninta edilul?

8 martie, 2016 - 02:20 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu se declara din ce in ce mai preocupat de patrimoniul orasului.  Convins ca exista probleme in privinta modului in care se valorifica acesta, edilul a cerut intocmirea grabnica a unui raport si ii informeaza, printr-o nota interna, pe angajatii Primariei ca va urma un control drastic.

Primarul Timisoarei  i-a cerut Directiei Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse o analiza a situatiei valorificarii patrimoniului orasului, dar si cel al statului roman aflat in administrarea municipiului Timisoara. Nicolae Robu a dat termen de realizare a raportului data de 18 martie.

In raport vor trebui prezentate modul in care sunt date in folosinta unor persoane diverse obiective din oras, daca beneficiarii au inca aprobarile valabile pentru obiectivele respective si daca acestia si-au indeplinit in totalitate obligatiile din contracte. Edilul a afirmat ca analiza comandata nu va fi facuta doar de dragul de a fi facuta, ci va avea urmari dintre cele mai radicale.

Am anuntat prin nota interna si o sa vedeti in finalul ei ca dupa aceasta analiza pe care o va face Directa Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse, voi dispune si o misiune de control a Corpului de Control si Antifrauda, pentru ca vreau sa ma asigur ca locurile sunt in regula in tot acest areal. Va fi o misiune foarte grea, pentru ca ea va viza si RATT, si Colterm, si SDM, si piete, si scolile si spitalele, toate elementele de patrimoniu ale municipalitatii sau statului roman aflate in administrare. Am dat termen pana in 18 martie Directiei Cladiri terenuri si dotari diverse, si dupa aceea va fi misiunea de control„, a spus Nicolae Robu.

Primarul a spus si de ce a cerut aceasta analiza, dar si controlul care va urma.

Am mostenit o situatie in care abia vreo 30-35% din unitatile comerciale din oras functionau cu acord comercial. Vreau sa va spun ca tot cam acelasi era procentul de dari in folosinta catre terte persoane fizice sau juridice, ale unor entitati de patrimoniu, pe baza de licitatie sau contract. In rest, se folosea pe scara larga fisa de calcul… Am constatat in lungul timpului ca nu se urmareste, si poate din trecut au fost interese sa nu se urmareasca, asa cum a trebuit valorificarea patrimoniului. Sunt o multime de concesiuni facute. Nimeni nu a urmarit daca obligatiile prevazute prin caietul de sarcini de la licitatia organizata cu ocazia concesionarii, si care ulterior au facut obiectul contractului, au fost respectate. Mai primesc semnale, care pot fi valabile sau nu, ca in unele scoli, la Henri Coanda, sau fostul liceu agricol, s-au aciuat pe langa tot felul de firme mai mici sau mai mari care folosesc acest patrimoniu, si nimeni nu stie daca platesc corect sau in ce formula juridica il folosesc. Vreau sa punem piciorul in prag vizavi de tot ce inseamna patrimoniu public. Eu am mai facut acest tip de demersuri pe parcursul mandatului si s-au mai identificat nereguli, dar iar primesc semnale ca ar mai fi„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Conform notei interne a primarului, in cazul in care in urma analizei se vor gasi unitati la care contractele sau aprobarile au expirat sau vor fi reziliate,  se vor organiza noi licitatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Afara cu tiganii din tara!

 2. În cazul lui Robu, nimic nu mai poate fi îndreptat

  Scenariul grobian cu minciuni, dezinformări, jigniri şi acuze nefondate s-a repetat şi astăzi, cu Nicolae Robu în rol principal, ca de obicei. Vremelnicul edil al Timişoarei perpetuează minciuna cu un tupeu ieşit din comun, acuzând Partidul Social Democrat pentru nereuşitele sale personale, şi îşi ascunde incompetenţa în spatele unor dezinformări grosolane. Mare fan şi sponsor ilegal al fotbalului, Robu ştie că cea mai bună apărare este atacul, aşa că împroaşcă fără noimă cu minciuni în oricine îndrăzneşte să nu îl aprobe slugarnic.
  Nicolae Robu minte când spune că grupul consilierilor PSD nu a votat darea cu titlu gratuit a două microbuze pentru şcoli. În şedinţa de ieri, aleşii social-democraţi au votat cu toţii acest proiect. Consilierii, însă, nu mai pot fi păcăliţi de primar când introduce pe ordinea de zi proiecte suplimentare şi are pretenţia ca acestea să fie votate doar pentru că aşa cere el, fără a fi studiate. De exemplu, introduce la punctele suplimentare două microbuze, dar strecoară şi un teren pentru un prieten de concedii. Consilierii PSD nu mai pot vota ţinând cont doar de cuvântul lui Nicolae Robu deoarece avem dubii serioase legate de corectitudinea acestui om.
  Minciuna patologică merge mai departe şi se încearcă acoperirea altor fracturi ale competenţei mult clamate de Robu. Licitaţiile contestate despre care vorbeşte edilul sunt aruncate, din nou, în curtea PSD. Fără argumente, fără dovezi, doar din dorinţa de a masca grosolana sa incompetenţă. Pentru o clară informare, trebuie spus că licitaţia de la Pasajul Jiul a fost contestată de o societate cu sediul într-o comună din Sibiu, unde întâmplător primarul este coleg de partid cu Nicolae Robu. Începem să ne obişnuim cu comportamentul total neadecvat al primarului Timişoarei care dă semne că este serios speriat de alegerile care se apropie cu paşi repezi. Sperăm, totuşi, ca nivelul discursului politic să crească în tabăra liberală, la fel cum ne-am dori ca şi competenţa lui Nicolae Robu să sporească. În acest caz, însă, nu credem că mai poate fi îndreptat ceva.

 3. Minciuni, firmele s-au tot schimbat si daca au cerut autorizatie de functionare bine daca nu POLITIA trebuia sa-i gaseasca si sa-i amendeze (deci politia doarme si sunt sub directa raspundere a PRIMARULUI), nu toate activitatiile trebuie autorizate. Si in momentul de fata sunt cateva firme sub directa obladuire a primarului ce au autorizatie , dar nu sunt in regula.(ex.AGIL , etc). De scoli ce sa mai vorbim , cand Gica Dumitru directoarea PDL- ista anuleaza o licitatie a Primariei si inchireaza cladirea cantinei la cine vrea ea dupa bunul ei plac in intelegere cu chiriasul. In acest mandat de primar ROBU a facut cam 30-35% din ce a promis si acestea prost.FARA COMENTARII

 4. S-a trezit primarul si si-a adus aminte ca mai are 3 luni si trebuie si el sa mai se ocupe si de treburile de primar, in primarie nu se lucra cand ploua, cand este iarna, cand este de cosit fanul si nimeninea nu-ia spus pe facebook ce trebuie sa faca.Cand vrei sa devi primar vi cu un program minim de actiuni si din a ll-a zi la primarie il pui in aplicare si pe masura ce mai descoperi dai decizii scurte si clare de rezolvare