Noutati :

Frumusetea femeii prin ochii unui pictor de renume mondial, Frederic Leglise. Expozitie eveniment la Muzeul de Arta de la Timisoara

10 iulie, 2019 - 12:27 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Si-a expus operele in galerii importante din intreaga Europa si Statele Unite, iar acum vine la Timisoara sa isi prezinte picturile si stilul aparte de a le realiza.

Frederic Leglise este unul dintre cei mai importanti artisti francezi ai zilelor noastre. A studiat pictura la „École Nationale Supérieure des Beaux Arts” din Paris, absolvind-o în anul 1998, iar in prezent este si profesor al Scolii de arte frumoase din Grenoble.

Lucrarile sale surprind frumusetea corpului feminin aidoma lui Rodin si Klimt, proband fascinatia pentru senzualitate si erotism. Frédéric Léglise incepe prin fotografierea modelelor sale, urmata de indepartarea detaliilor inutile. Picteaza, apoi, corpul feminin in culori roz si pastelate. Artistul surprinde un sentiment intim al fiecarui model. Femeile tinere sunt uneori constiente de sine, pierzandu-si treptat inhibitiile. Léglise experimenteaza coduri de pictura clasica pentru a conduce privitorul intr-o stare de incantare artistica. In afara de arta erotica, lucrarile sale includ si autoportrete.

Frédéric Léglise are o activitate artistica impresionanta, incluzand expozitii in galerii si muzee din Franta, Austria, Belgia, Elvetia, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Slovenia, Spania si in SUA.

Printre cele mai reprezentative expozitii personale ale lui Frederic Leglise se afla urmatoarele:

2011, ”China dolls are not afraid of pink” – Galeria Backslash, Paris, Franta

2009, ”Frédéric Léglise” – Galeria Dieda Artburg, Bassano del Grappa, Italia

2008, ”Girls don’t cry” – Galeria 1900-2000, Paris, Franta

2006, ”Who’s afraid of pink?” – Galeria Deborah Zafman, Paris, Franta

2005, ”Hanky Panky” – Galeria Deborah Zafman, Paris, Franta

2003, ”Frédéric Léglise” – Galeria 1900-2000, Paris, Franta

2003, ”Pink memory” – Galeria 14, Paris, FrantaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...