Fraternite? Franta confirma ca nu ne vrea in Schengen din martie 2011

Ministerul francez de Externe a anuntat vineri ca Franta nu doreste ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen sa aiba loc la data initiala, in martie 2011, ci trebuie amanata pana cel putin in iulie, cand va fi publicat raportul asupra Mecanismului de Cooperare si Verificare, prin care se masoara progresele in justitie si afaceri interne. "Bulgaria si Romania au in mod natural vocatia de a intra in spatiul Schengen, dar nu sunt intrunite in prezent conditiile pentru o aderare in martie", a declarat, in cadrul unei intalniri cu presa, Bernard Valero, purtatorul de cuvant al ministerului, scrie Novinite. Cum deciziile de aderare la Schengen se iau de catre Consiliul European si pentru asta e nevoie ca absolut toate tarile sa fie de acord, asta inseamna ca Romania nu va adera la Spatiul Schengen in martie 2011. Chiar si daca Franta ar fi de acord, Belgia si Olanda au dat semne ca nu-si doresc nici ele intrarea Romaniei asa de devreme. Cu toate ca nu e prevazut nicaieri ca aderarea la Schengen ar depinde de Mecanismul de Cooperare si Verificare, Franta a aratat cu degetul spre deficientele din acest sector. "Un sistem administrativ si judiciar impartial, independent si eficient, dotat cu mijloace suficiente este indispensabil pentru a permite buna functionare a politicilor UE si pentru a asigura accesul cetatenilor la toate beneficiile si oportunitatile oferite de apartenenta la UE", a precizat Bernard Valero. Consilierul prezidential pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, e de parere ca daca Romania nu intra in 2011, amanarea ar putea fi prelungita pentru cativa ani, din cauza faptului ca urmeaza procese electorale importante in tari europene importante si se stie ca populatia din Vest se opune in general aderarii Romaniei.

Ministerul francez de Externe a anuntat vineri ca Franta nu doreste ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen sa aiba loc la data initiala, in martie 2011, ci trebuie amanata pana cel putin in iulie, cand va fi publicat raportul asupra Mecanismului de Cooperare si Verificare, prin care se masoara progresele in justitie si afaceri interne.

„Bulgaria si Romania au in mod natural vocatia de a intra in spatiul Schengen, dar nu sunt intrunite in prezent conditiile pentru o aderare in martie”, a declarat, in cadrul unei intalniri cu presa, Bernard Valero, purtatorul de cuvant al ministerului, scrie Novinite.

Cum deciziile de aderare la Schengen se iau de catre Consiliul European si pentru asta e nevoie ca absolut toate tarile sa fie de acord, asta inseamna ca Romania nu va adera la Spatiul Schengen in martie 2011. Chiar si daca Franta ar fi de acord, Belgia si Olanda au dat semne ca nu-si doresc nici ele intrarea Romaniei asa de devreme.

Cu toate ca nu e prevazut nicaieri ca aderarea la Schengen ar depinde de Mecanismul de Cooperare si Verificare, Franta a aratat cu degetul spre deficientele din acest sector.

„Un sistem administrativ si judiciar impartial, independent si eficient, dotat cu mijloace suficiente este indispensabil pentru a permite buna functionare a politicilor UE si pentru a asigura accesul cetatenilor la toate beneficiile si oportunitatile oferite de apartenenta la UE”, a precizat Bernard Valero.

Consilierul prezidential pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, e de parere ca daca Romania nu intra in 2011, amanarea ar putea fi prelungita pentru cativa ani, din cauza faptului ca urmeaza procese electorale importante in tari europene importante si se stie ca populatia din Vest se opune in general aderarii Romaniei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.