Noutati :

Fragmentul de bastion din zona Pietei Marasti din Timisoara se transforma in galerie de arta. Documentatia ajunge la aprobare

11 iulie, 2022 - 06:25 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. De cativa ani se fac planuri pentru punerea in valoare a fragmentului de bastion ramas in picioare in zona Pietei Marasti, peste drum de Parcul Botanic.

CITESTE SI: Primul proiect pe care administratia Fritz il depune pentru finantare prin PNRR la Timisoara e Memorialul Revolutiei – Decembrie 1989, pentru 4,5 milioane de euro

Primaria a incercat sa obtina bani prin Institutul National al Patrimoniului, insa nu a reusit, intrucat punctajul intrunit a fost prea mic.
O licitatie lansata inca din toamna anului 2020 de administratia Robu pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de proiectarea spatiului a fost anulata pe ultima suta de metri de administratia Fritz care ulterior a relansat procedura cu incredintare directa in 2021.
A primit contractul de aproape 90.000 de lei firma Novartis din Oradea, cu care primaria a semnat intelegerea in luna mai anul trecut.
Aceasta a finalizat documentatia “DALI+Proiect Tehnic Reabilitare Galeria de Arta” cu indicatorii tehnico-economici -faza D.A.L.I., iar aceasta va fi supusa aprobarii Consiliului Local.

Viitoarea galerie de arta va fi amenajata pe Calea Alexandru Ioan Cuza nr. 2, intr-un fragment din fosta cetate, intr-un imobil care face parte din ansamblul mai larg, ansamblu inscris in Lista monumentelor istorice. In prezent, locul e in stare de degradare.

Investitia in reabilitarea spatiului este estimata la 300.000 de euro. Se vor face reparatii si consolidari, sistem de drenaj a apelor de suprafata, amenajari interioare, iluminatul, va fi montat sistem de supraveghere video si vor fi refacute spatiile verzi.

Odata finalizata lucrarea, spatiul va fi introdus in circuitul galeriilor de arta din oras. Dupa reabilitare, se preconizeaza 4 evenimente lunare cu circa 50 de participanti si un numar aproximativ de 2400 de utilizatori pe an, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

UPDATE: Proiectul a fost aprobat de catre consilierii locali din Timisoara, in sedinta extraordinara din 12 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Eu cred ca trebuie urgentata treaba asta cu Timișoara Capitală Europeană a Culturii ca de la primarul USR Dominic Fritz ne putem astepta cu alte surprize. Ca acuma cateva luni spunea ca Primaria nu are nici o treaba cu acesta manifestare.Acuma cand a auzit ca se mai dau ceva bani opa si el.Si daca nu iasa treaba ca lumea actiunea va spune ca nu este vina lor ca ei nu au vrut treaba asta,este vina lui Robu ca el a vrut

  2. Maninca ” DEBRECENII ” tai tot cu iubitul tau de primar DOMINIC FRITZ Ca o sa ai parte de ” DEBRECENII ”Timișoara Capitală Europeană a Culturii .Ca in rest vrajeala

  3. Intrebare: daca la anu vin cei peste 1.5 milioane de turisti la Timișoara culturala, unde isi vor putea parca masinile? Se termina pana atunci cele 3000 de locuri de parcare (5 parcări , minimum necesare in centru + zonele riverane?
    DA sau NU si daca NU atunci cum mai departe? Vom extermina, pardon externa timișorenii?