Noutati :

FOTO! Sute de timisoreni au fost la parastasul si slujba de 40 de zile de la moartea mitropolitului Banatului! Preafericitul Daniel duce la Bucuresti propunerile pentru succesor

6 noiembrie, 2014 - 01:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. S-au implinit cele 40 de zile de doliu dupa decesul IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. Este momentul in care steagurile de doliu de pe Mitropolie sa fie date jos si sa se pregateasca venirea noului mitropolit care sa conduca busericile ortodoxe din Banat.

La Catedrala Mitropolitana din Timisoara a fost slujba mare, tinuta de patriarhul BOR, PF Daniel si de un sobor de preoti veniti din mai multe judete din vestul tarii. Catedrala a fost aproape plina de credinciosi care au aprins lumanari si s-au rugat pentru sufletul fostului mitropolit.

Printre acestia s-au numarat si primarul Nicolae Robu, prefectul Eugen Dogariu, predesintele Consiliului Judetean Caras- Severin, Sorin Frunzaverde, dar si principesa Margareta si principele Radu care au reprezentat Casa Regala a Romaniei.

Dupa ce s-a terminat slujba de la Catedrala, credinciosii prezenti au primit, la iesire, cate un colac de pomana.

Apoi preotii, alaturi de PF Daniel au slujit in capela Catedralei, acolo unde isi odihneste somnul de veci IPS Nicolae Corneanu.

Dupa amiaza, are loc sedinta Sinodului Mitropolitan prezidat de catre Parintele Patriarh in cadrul careia se prezinta lista ierarhilor eligibili pentru alegerea de Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului.

Abia vineri, insa, inainte de pranz se va intruni Adunarea Eparhiala care va prezenta Sfantului Sinod propunerile pentru functia vacanta de la Mitropolia Banatului.

Urmeaza apoi ca Sfantul Sinod sa se intruneasca pentru a lua o decizie finala in privinta noului Mitropolit al Banatului.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. la colaci inainte dar pe 1 noiembrie nimeni nu a aprins o luminare pentru Corneanu.