Noutati :

FOTO! Sunt in toi lucrarile pe santier la Spitalul Municipal Timisoara! Ce se intampla cu cea mai veche Unitate de Primiri Urgente din Vestul Romaniei?

9 martie, 2015 - 12:17 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Lucrarile de extindere si modernizare a Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara sunt in toi. Vechiul spatiu a fost izolat de restul sectiilor, iar pacientii stau pe holuri minute bune pana reusesc sa intre la control, pentru ca nu au sala de asteptare. Dar efortul merita.

Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Municipal functioneaza in prezent la parterul cladirii principale a spitalului, intr-o spatiu insuficient si destul de mic, de aceea extinderea este absolut necesara. Spatiul actual nu are legatura cu Radiologia, iar coridorul care asigura accesul in spital ‘coincide’ cu sala de asteptare si spatiul de triaj al pacientilor care ajung la UPU.

Lucrarile de modernizare si extindere a UPU vor fi executate de firma Alex-Dia Construct SRL, iar investitia este de 3 miloane lei, fara TVA, bani care provin din bugetul local. Contractul a fost semnat la inceputul lunii februarie. Desi durata de executie este de 11 luni, conducerea Spitalului Municipal spera ca noua Unitate de Primire a Urgentelor sa fie finalizata in noiembrie sau decembrie, cu siguranta pana la sfarsitul anului.

„In momentul de fata, se lucreaza la noul corp de cladire al Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Municipal, dar si la demisolul cladirii Clinicilor Noi. In ceea ce priveste noua cladire a UPU, lucrarile au fost demarate si sunt in plina desfasurare. Muncitorii au sapat gropile si in scurta vreme vor fi instalate armaturile din metal. Noua cladire a UPU va avea 350 de metri patrati si va contine o incapere pentru resuscitarea cazurilor critice, cu doua paturi. De asemenea, mai sunt prevazute un numar de aproximativ 20 paturi pentru urgentele care nu sunt grave, dar care nu impun manevre de resuscitare. Cladirea va mai fi prevazuta cu spatii de monitorizare, spatii de lucru normale, spatiu de asteptare, camera de garda si cabinet de investigatii. Estimam ca lucrarile vor fi gata in ianuarie 2016”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Octavian Mazilu, manager Spitalul Municipal Timisoara.

La demisolul cladirii Clinicilor Noi se va amenaja un spatiu de imagistica medicala. Tot aici, pana in august, anul acesta, se doreste montarea unui RMN nou, finantat de spital. Valoarea lui va fi de aproximativ 60.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...