Noutati :

FOTO splendide! Top 10 cele mai frumoase insule din Europa! Tu pe care ai fost?

20 februarie, 2014 - 10:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de tusim din lume a facut public recent un top 10 al celor mai frumoase insule europene, realizat pe baza opiniilor turistilor care le-au vizitat. Insulele grecesti ocupa jumatate din clasament, insa primul loc ii revine unei insule apartinand Scotiei, noteaza TripAdvisor.com.


Lewis si Harris, cea mai mare insula scotiana, denumita dupa cele doua regiuni care o compun, a fost desemnata, de catre turistii care si-au spus parerea pe site, cea mai frumoasa insula din Europa. Ea face parte din lantul de insule Outer Hebrides situat in apropierea coastei vestice a Scotiei. Lewis este regiunea nordica a insulei, iar Harris cea sudica, iar scotienii vobesc adesea despre ele ca si cand ar fi doua insule separate. in timp ce Harris este in mare parte deluroasa, avand in jur de 30 de dealuri cu inaltimi de peste 300 de metri si sapte varfuri muntoase, Lewis este mai joasa, avand doar doua dealuri inalte.

In afara de locul I, Scotia mai ocupa locurile 4 (cu Insulele Orkney) si 9 (cu Isle of Mull). Tara care domina topul este insa Grecia, ale carei insule ocupa 5 pozitii. Cel mai sus s-a clasat Naxos (locul 2) si pe cea mai joasa pozitiei Paros (10). „O vacanta pe o insula evoca, de obicei, imagini cu plaje indepartate, cu palmieri, nisip alb si apa limpede precum cristalul, insa rezultatele topului din acest an arata ca evadarea ideala pe o insula ar putea fi mai aproape de casa decat ati fi crezut”, a declarat James Kay, purtator de cuvant TripAdvisor, citat de bbc.co.uk.

Topul complet al celor mai frumoase insule din Europa:

    1. Lewis si Harris, Scoția
    2. Naxos, Grecia
    3. Insula Gozo, Malta
    4. Insulele Orkney, Scoția
    5. Milos, Grecia
    6. Cephalonia, Grecia
    7. Santorini, Grecia
    8. Insula Capri, Italia
    9. Isle of Mull, Scotia
    10. Paros, Grecia
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...