Noutati :

FOTO si VIDEO! Badnjak-ul a ars de Craciunul sarbesc: vom avea un 2012 plin de prosperitate si belsug!

6 ianuarie, 2012 - 06:51 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0


TIMISOARA. Sarbii au sarbatorit Craciunul prin ceremonialul Badnjak si colinde. Din lemnul de stejar ars in curtea bisericii au sarit multe scantei, semn ca 2012 va fi un an rodnic.

Scanteile au sarit cu putere din lemnele de stejar pe care sarbii le ard in seara de Craciun. Sarbii din Timisoara s-au adunat la Biserica Sarbeasca sa participe la eveniment.

Ceremonialul Badjnak s-a desfasurat in toate comunitatile sarbesti din tara, iar peste 2.000 de copii au primit pachete de Craciun de la Uniunea Sarbilor din Romania.

Slavomir Gvozdenovici, presedintele Uniunii Sarbilor din Romania, a explicat care sunt semnificatiile ceremonialului Badnjak-ului. „Badnjak-ul este simbolulputerii, al sanatatii si al sperantei in viata. Cu cat sar mai multe scantei, cu atat anul ce vine va fi mai prosper, mai plin de sanatate si de belsug, iar in acest an au sarit  foarte multe scantei, ceea ce este un semn bun“, a precizat acesta.
Cristos s-a nascut. Cu adevarat s-a nascut“ a fost si mesajul transmis de consulul Serbiei in Romania, Lazar Manoilovici, prezent la Timisoara comunitatii sarbesti din intreaga tara.

Seara de Craciun s-a sfarsit pentru credinciosi cu colindele specifice sarbatorilor de iarna in biserica sarbeasca.

 

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...