Opinia Timisoarei

FOTO si VIDEO 3D! Cum va arata pasajul Popa Sapca din Timisoara, dupa extindere si modernizare!

TIMISOARA. Fara aglomeratie, pe 4 benzi, cu trotuare, flancate de parapeti si balustrade, treceri pentru pietoni si piste de biciclete marcate. Asa ar putea fi descrisa intersectia de la pasajul Popa Sapca, dupa largire si modernizare.

CITESTE SI: Stim cum va arata pasajul Jiul din Timisoara dupa largire! FOTO si VIDEO 3D cu proiectul!

Strada Popa Sapca ar urma sa aiba 14 metri pe partea carosabila, adica 4 benzi de circulatie, cate doua pe sens, de la Punctele Cardinale si pana la intersectia cu Cimitirul Eroilor, arata proiectul. Se va largi asadar si pasajul Cailor Ferate, precum si bulevardul Antenei, iar giratia improvizata de langa centrul comercial la care duce strada Popa Sapca va disparea. Cel putin asa spune proiectul.

Autoritatile locale sunt si in acest caz, ca si la pasajul Jiul, la stadiul de licitatie, urmand ca in aceasta toamna sa fie desemnata firma constructoare. Primarul Nicolae Robu declara, la inceputul lunii septembrie, ca cele doua lucrari vor fi facute deodata – extinderea pasajelor Jiul si Popa Sapca.

„Imi asum sa gestionez simultan cele doua lucrari – Jiul si Popa Sapca – evident, avand grija ca perturbarea in oras, inevitabila, sa fie minimizata. Sa nu ne asteptam ca nu se va resimti in trafic faptul ca cele doua treceri intre zona de sud si cea de nord a orasului nu vor fi functionale la intreaga lor capacitate, pentru ca ele vor fi functionale, dar cu restrictii”, explica Nicolae Robu.

Largirea pasajului Popa Sapca este estimata la aproape 68 de milioane de lei, ceea ce inseamna 15 milioane de euro. Oricum, daca abia acum sunt in desfasurare licitatiile, va mai trebui sa asteptam ceva pana sa aflam care sunt firmele ce se vor ocupa efectiv de lucrari. Asadar, cu siguranta santierele nu vor fi deschise in plina iarna, ci abia la anul, de indata ce vremea va permite muncitorilor sa lucreze.

Exit mobile version