Opinia Timisoarei

FOTO! S-au turnat primii kilometri de asfalt pe pista de biciclete de pe Bega, in aval de Timisoara. Cand ajungem pe doua roti in Serbia?

TIMISOARA. Prinde contur pista de cicloturism ce va porni in aval de Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, si va conecta localitatile Utvin, Sinmihaiu Roman, Uivar si Otelec, pana la granita cu Serbia.  Primii 7 kilometri din acest traseu au fost asfaltati, anunta Apele Banat, iar alti 20 de km sunt pregatiti pentru operatiunea de asfaltare.

Traseul pistei urmeaza exact linia digului Begai, fiind paralel cu Canalul Bega, situat pe coronamentul digului, si are lungimea de 37 kilometri si latimea de 3,5 metri din care 2 metri asfalt si 1,5 metri acostament de piatra sparta.

Traseul acestei piste cicloturistice din Timis va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizata in Timisoara.

Pista face parte din proiectul amplu pe care Administratia Bazinala de Apa Banat il are in derulare in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenjanin din Serbia.

In cadrul acestui proiect, sarbii vor face partea lor de pista de pista de biciclete care va lega Zrenjanin-ul de frontiera cu Romania.

Proiectul beneficiaza de finantare europeana nerambursabila de 2.346.495 euro in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera România – Republica Serbia si are ca  termen de finalizare 28 martie 2015.

Exit mobile version