Noutati :

Foto S-a deschis prima parcare supraetajata din Timisoara, in ansamblul Openville. 910 locuri disponibile

20 aprilie, 2018 - 01:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
11

* prima oră de staţionare, gratuită * investiţie în valoare de peste 12,6 milioane de euro * 910 locuri * în curând, vor începe lucrările la o nouă parcare subterană

De astăzi, 20 aprilie 2018, timişorenii beneficiază, în ansamblul mixt Openville, de prima parcare supraetajată din oraş, care este şi una dintre cele mai mari din ţară. Aceasta pune la dispoziţia clienţilor 910 locuri, în urma unei investiţii de peste 12,6 milioane de euro, realizată de compania IULIUS.

Noua parcare, situată în laterala Iulius Mall Timişoara, este configurată cu demisol, parter şi patru etaje şi dispune pe fiecare nivel de aproximativ 150 de locuri.

Accesul maşinilor în parcare se realizează prin intermediul a două intrări, ambele din Calea Sever Bocu, de pe banda suplimentară special creată cu acest scop odată cu lucrările de modernizare a arterei. Cele două intrări în parcare dispun fiecare de câte două benzi de acces. Numărul locurilor disponibile este afişat, la intrări, pe panouri electronice.

Ieşirea din parcare va fi posibilă de pe patru niveluri – parter, etajele 1, 2 şi 3 – prin intermediul unei rampe care conduce spre intersecţia străzilor Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu şi Calea Sever Bocu. Din intersecţie, şoferii vor avea posibilitatea fie să meargă spre Calea Aradului, fie să vireze spre dreapta şi să se îndrepte spre sensul giratoriu din zona bulevardului Antenei.

Parcarea supraetajată este dotată cu cele mai moderne tehnologii de acces, semnalizare, detecţie şi supraveghere. În interior, fiecărui nivel i s-a atribuit o culoare distinctă, astfel încât clienţii se vor putea orienta foarte uşor spre locul unde şi-au parcat autoturismul. Totodată, aceştia vor avea acces facil în interiorul Iulius Mall prin intermediul a două pasarele pietonale care conectează parcarea de centrul comercial. Astfel, se poate ajunge direct în zona hipermarketul-ului Auchan sau în zona locului de joacă pentru copii. Pentru deplasarea clienţilor între nivelurile parcării, aceasta a fost dotată cu patru lifturi, dintre care două permit accesul în şi din exterior.

Parcarea a fost placată pe exterior cu un material special, care prezintă o rezistenţă îndelungată în timp la factorii de mediu. Cortenul, un tip special de oţel corodat, are un aspect şi o culoare inedite, fiind utilizat la scară internaţională la pavilioane expoziţionale, clădiri de birouri, hoteluri şi chiar locuinţe.

Prima oră de staţionare în parcarea supraetajată va fi gratuită. Ulterior, tariful va fi de 3 lei/oră pentru intervalul orar 07.00 – 23.00. Pe timp de noapte, între orele 23.00 – 07.00, tariful de staţionare va fi de doar 1 leu/oră. Opt automate de plată au fost instalate în parcare, astfel: două la demisol şi câte trei la parter şi etajul doi.

La demisol, parcarea este dotată cu rasteluri pentru biciclete.

Clienţii pot parca, în continuare, gratuit în celelalte parcări exterioare amenajate în proximitatea Iulius Mall, semnalizate şi foarte uşor accesibile din principalele artere rutiere din vecinătate.

Investiţiile în modernizarea infrastructurii rutiere nu se opresc aici. În perioada următoare, în ansamblul Openville vor începe lucrările de construcţie a unei noi parcări subterane, precum şi la un tunel destinat traficului auto, care va fluidiza circulaţia şi va creşte accesibilitatea rutieră a zonei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Bine ca nu v-ati luat bataie cand ati facut pozele :))

 2. nu a fost pericuols sa faceti pozele?

 3. Nu v-au sechestrat bătăușii de la Openville!? Ce șansă pe voi!

 4. Jos cu Iulius Mall. Batausii cu creierul de gaina. Va place sa adunati oameni din mall si sa-i bateti? Bodyguarzi cu 0 clase. Idiotilor. Afara cu Iulius Mall din oras! Mars! Si luati si oltenii cu voi. Moldovenilor

 5. Ati postat poze din OpenVille si nu v-au inchis inca site-ul ?

 6. Cred ca ala care a facut pozele din articol
  e dat disparut

 7. Voi cate genoflexiuni a trebuit sa faceti si cate palme ati incasat? Stiti cumva daca se aloca in functie de numarul de poze facute sau e aleator?

 8. Întrebare retorică: s-au făcut presiuni pentru închiderea forumului RATT?
  Jenant…

 9. Am fost vineri seara in noua parcare, se circula foarte usor si gasesti repede un loc. Super idee!

 10. Imi place, am intrat de curiozitate cu toate ca puteam parca afara, gratis. Cel mai ok mi se pare ca au legat parcarea de mall. Asa ajungi chiar mai usor in interior decat daca ai parca afara.

 11. Felicitari Iulius Mall si dezvoltatorilor implicati! Asteptam cu nerabdare construirea UBC 0!

  P.S. Daca adaugati si o componenta de rezidential la proiect va fi de departe cea mai frumoasa zona din Romania!