Noutati :

FOTO! Parada Liceelor din Timisoara a adunat sute de elevi pe strazile din centrul orasului imbracati in uniforme cu insemnele scolilor. Majorete si mascote si-au incurajat colegii

26 octombrie, 2011 - 03:50 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aproape 500 de elevi au defilat pe strazile din centrul Timisoarei la Parada Liceelor. Tinerii au plecat din Piata Unirii si au mers la Sala Capitol. Pe drum au oferit un adevarat spectacol trecatorilor.

Cei mai buni elevi de la mai multe licee din Timisoara au participat miercuri la parada. Tinerii erau imbracati cu uniforme si au purtat insemnele liceului la care invata, iar unii dintre ei chiar au fost insotiti de mascota scolii. Este vorba de cate un personaj simpatic, reprezentativ pentru liceu.

De altfel, mai multe grupuri de majorete, dar si mascotele s-au intrecut in a-si incuraja colegii sa strige cat mai tare si cu mandrie numele liceului la care invata.

Cu stegulete, sapcute si uniforme, in grupuri de cate 30 de elevi, tinerii au mers la pas prin centrul Timisoarei, reprezentandu-si liceul cu mult entuziasm.

Nu putini trecatori s-au oprit in drum si s-au intrebat daca nu cumva este vorba de vreun protest. Cand s-au lamurit, i-au felicitat pe tineri si le-au urat bafta la scoala!

Evenimentul reprezinta un program in cadrul proiectului Tinerii decid, lansat de Consiliul de Cartier Fabric in urma cu un an. Elitele din fiecare scoala participa la Parada Liceelor”, ne-a spus Melania Dragomir, organizatorul actiunii.

La Sala Capitol, ei au urcat pe scena si si-au expus in fata colegilor de la celelalte unitati scolare, realizarile. La final a avut loc si un spectacol in care colegi liceeni au pus in scena mai multe momente artistice. Reprezentanti ai Consiliului Judetean al Elevilor le-au vorbit colegilor lor despre importanta implicarii in viata comunitatii locale in cartierele in care locuiesc.

Elevii de la Liceul ”W. Shakespeare” au venit cu ideea organizarii acestei manifestari. 15 tineri de la au participat in 2010 la o serie de intalniri, ateliere de lucru si team-building-uri, prin care au invatat ce inseamna si cum lucreaza administratia locala. Ei au venit apoi cu propuneri pentru proiecte proprii.

La Parada Liceelor Timisorene au participat elevi de la: Colegiul National ”C.D. Loga”, Liceul Teoretic ”W. Shakespeare”, Liceul IRIS, Colegiul Silvic ”Casa Verde”, Colegiul Economic ”F.S. Nitti”, Liceul Teologic Romano-Catolic ”Gerhardium”, Liceul Teoretic ”J. L. Calderon”, Colegiul National Banatean, Liceul ”Vlad Tepes”, Liceul ”Grigore Moisil”, Liceul ”N. Lenau”, Colegiul Tehnic Azur, Colegiul Tehnic ”I. C. Bratianu”,  Grup Scolar Electrotimis, Liceul de Arte Plastice, Grup Scolar Industrie Alimentara, Colegiul ”Ana Aslan” si Liceul Teoretic ”D. Obradovici”.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...