FOTO! Inghesuiala la moastele Sfantului Iosif cel Nou de la Partos, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara

TIMISOARA. Fie ploaie, fie vant, credinciosii din Timisoara stau la coada sa se roage la moastele Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, care au fost scoase in procesiune cu ocazia celui de-al doilea hram al lacasului de cult.

Mii de credinciosi sunt asteptati sa treaca pragul Catedralei pentru a participa la slujbele programate. Sute dintre ei au luat parte la procesiunea cu Sfintele Moaste ale Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, care a avut loc duminica seara, imediat dupa Vecernie.

Iosif cel Nou de la Partos a fost ales mitropolit al Timisoarei in 1650, iar trei ani mai tarziu, in 1653 se retrage la manastirea Partos din Banat, important centru bisericesc cu o scoală de preoti, unde a si murit.

Moastele sale au fost mutate in 1956 la Catedrala Mitropolitana de la Timisoara, fiind canonizat de Sfantul Sinod la 28 februarie 1950. Este sarbatorit in fiecare an la 15 septembrie.

Vedeti programul!

Luni, 15 septembrie:

18:00 Vecernia urmata de concertul sustinut de Corul Catedralei

21:00 Paraclisul Maicii Domnului

23:00 Acatistul Sfantului Ierah Iosif cel Nou de la Partos

Marti, 16 septembrie:

07:30 Utrenia

09:00 Sfanta Liturghie

18:00 Vecernia, urmata de reasezarea raclei cu Sfintele Moaste

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Romanul s-a nascut si o sa moara la coada , indiferent ca vrea sa pupe moaste sau e reducere la tigai .

  2. Ah ce frumos viitorul luminos …