Noutati :

FOTO! Elevii timiseni, premiati pentru activitatile din cadrul Lunii Olimpice de catre Maria Olaru si Simona Amanar

28 mai, 2014 - 09:02 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Castigatorii concursurilor ‘Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor’ si ‘Un condei numit Fair–Play” au fost anuntati miercuri la Liceul cu Program Sportiv Banatul.
 Academia Olimpică Romana, Filiala Timis a organizat mai multe activitati pentru a marca Luna Olimpica.
Unele dintre cele mai asteptate si de succes actiuni in randul elevilor din judetul Timis au fost si in acest an concursurile  de jurnalism sportiv scolar, ”Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor” si cel de desen si pictura, ”Un condei numit Fair–Play”. Foarte multi elevii incepand de la scoala primara si pana la liceu au depus lucrari, iar castigatori, desemnati de catre o comisie desemnata de Inspectoratul Scolar Judetean si Academia Olimpica Romana, au fost premiati miercuri la Liceul cu Program Sportiv Banatul de catre Maria Olaru si Simona Amanar.
Intotdeauna o sa fiu alaturi de copii, ma bucur ca sunt copii care sunt alaturi de sport, care sunt dornici de miscare si de frumos, care participa la stef de activitati si ma bucur ca putem sa-i premiem, cu ceea ce s-a putut in ziua de astazi si paote pe viitor vom gasi si mai multi sponsori pentru ca au muncit foarte mult si merita’, a spus Simona Amanar.
‘In toata luna mai am organizat mai multe activitati sportive si nu numai. Astazi i-am premiat pe copiii care au participat la ”Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor” si ”Un condei numit Fair–Play”, ma bucur ca inca mai avem copii care sunt alaturi de sport, indiferent ca ca vorbim de educatie sau a practica sportul respectiv, pentru ca pana la urma miscarea si sportul este cea mai buna si constructiva metoda de a petrece timpul liber. Am observat ca o participare mult mai mare fata de anul trecut, la festivitate au participat doar premiati, dar inscrisi au fost mult mai multi copii”, a spus Maria Olaru,  directorul Academiei Olimpice Romane filiala Timis.
S-au acordat premii pe trei categorii, 7-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani, elevii primind mape de desen, pixuri dar si cate un exemplar din Ghidul Olimpic.
Intre catigatori la categoria ‘poezie’ s-a aflat si David Balace, fiul jucatorului de la ACS Poli, Silviu Balace.
„Imi place sa scriu poezii. Acum am scris o poezie cu titlul <<Eu>> despre mine si despre viata unui sportiv. Ma bucur ca am obtinut premiul intai”, a spus Balace jr.
Activitatile din cadrul Lunii Olimpice vor continua si zilele urmatoare.
„Mai avem maine o masa rotunda, este un proiect de suflet, ‘Departe de parinti, aproape de scoala’ ir in 31 mai la ora 10 avem mult astpetatul Cros Olimpic unde toata lumea va primi tricouri si sepcute, sper sa fie un numar cat mai mare de participanti si sa ne bucuram cu totii de spiritul olimpic, mai ales ca anul acesta este centenarul olimpismului romanesc’, a spus  Maria Olaru.
Maria Olaru, aplaudata  la Olimpia
Directorul Academiei Olimpice Romane filiala Timis, Maria Olaru a participat in perioda 11-18 mai la cea de-a 12-1 editie a Sesiunii Internationale Ordinare pentru Presedinții si Directorii Academiilor Olimpice Nationale si reprezentantii Comitetelor Nationale Olimpice.
Sesiunea organizata de Academia Olimpica Internationala s-a desfasurat in Grecia, langa Olympia, localitate pe teritoriul careia s-au tinut 293 de editii ale Jocurilor Olimpice Antice.
La sesiune au participat reprezentantii din 89 de tari de pe toate continentele, iar Maria Olaru si au fost abordate mai multe teme privind metodele de mediatizare a principiilor fundamentale ale olimpismului, si rolul educational al miscarii si valorilor olimpice.
Cel mai mare succes in vederea promovarii valorilor olimpice a avut derularea filmuletului video luat din arhiva personala a  Maria Olaru, care i-a determinat pe cei peste 200 de participanti  s-o aplaude in picioare pe multipla campiona care este in prezent directorul Academiei Olimpice Romane filiala Timis.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...