Noutati :

FOTO! Deschidere de an la Universitatea de Vest Timisoara: s-au decernat diplome de excelenta in cercetare, desi institutia a fost clasificata in a doua categorie valorica

3 octombrie, 2011 - 12:30 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara a fost plina de profesori, parinti si studenti. Rectorul Talpos a acordat cadrelor didactice zeci de diplome de merit si de excelenta in cercetare. In urma cu o luna, institutia pe care o conduce a fost clasificata in a doua urna valorica a universitatilor din Romania.

Rumoare pe holurile UVT-ului. Sute de studenti, cei mai multi in anul I, au sosit la Timisoara pentru prima zi din noul an universitar. In Aula Magna a Universitatii de Vest a avut loc festivitatea de deschidere.

Ioan Talpos, rectorul universitatii, le-a vorbit celor prezenti despre performantele institutiei si i-a sfatuit pe „boboci” sa creada in ei pentru a reusi. „Marele secret nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa faci cu placere ceea ce ai de facut„, a fost mesajul transmis de rector studentilor universitatii.

El a oferit diplome profesorilor emeriti, diplome de fidelitate, de excelenta in cercetare, de atragere de fonduri europene pentru proiectele de cercetare ale universitatii si pentru alte distinctii la cateva zeci de cadre didactice din cadrul UVT.

Decernarea acestora vine insa la doar o luna dupa ce universitatea a fost clasificata pe locul 13, in a doua categorie valorica a institutiilor de invatamant superior din Romania.

Aceasta „retrogradare”,  care inseamna si pierderea mai multor domenii de doctorat si a unei sume importante de bani pentru universitate, a starnit un adevarat scandal la UVT, mai multi profesori cerand demisia rectorului Ioan Talpos.

Universitatea are activitate de cercetare foarte bogata. Are puncte peste 4 din cele 12 universitati din prima categorie„, a explicat astazi rectorul Talpos decernarea diplomelor.

Nu este vorba de o clasificare, ci despre o categorisire nationala, in discordanta cu clasamentele internationale. In toate clasificarile internationale noi nu am fost mai jos de locul 6. In plus, suntem singura universitate din tara clasificata in zona galbena a cercetarii„, a adaugat Ioan Talpos.

La festivitate a fost prezent si Stefan Popa Popa’s si Dan Bedros, membri onorifici in senatul universitatii, care le-au urat un inceput de an plin de energie tinerilor din sala.

FOTO: Dariana Dragos

Tot astazi, si Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara a deschis anul universitar. Cateva mii de studenti urmeaza sa inceapa cursurile la institutia de medicina din capitala Banatului.

Si aici, studenti, parinti si cadre didactice au participat la festivitatea de deschidere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Rectorul asta comunist ar putea sa me lase in pace si sa plece.Si-a batut joc de universitatea asta. Nu a facut decat tampenii si a permis formarea unei adevarate fagmilia in UVT. Toti sunt rude. E mai rau ca la POli. Talpos, lasa-ne!

  2. Domnule Miodrag, dta. titrezi ca „universitatea a fost clasificata pe locul 13, in a doua categorie valorica a institutiilor de invatamant superior din Romania” – afirmatie pt.care cred ca ar trebui sa fii chemat in instanta de catre UVT. Realitatea este ca UVT, conform noului top intocmit de minister, este considerată de rang A la 13 specializari, iar la alte cateva zeci de specilizari sunt clasificate la categoria B. Deci nimic in comun cu afirmatia dtale. ori nu stii sa citesti, ori esti rau intentionat – chestiune care, repet, cred ca ar trebui clarificata in instanta.