Noutati :

FOTO! Ce minunatie a aparut in Piata Marasti din Timisoara? Afla-i povestea!

11 noiembrie, 2014 - 02:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Ne mandrim cu faptul ca Timisoara este primul oras din Romania pe strazile caruia a circulat un tramvai electric, orasul unde a fost editat primul ziar din Romania si primul oras cu o strada asfaltata din tara noastra. Totodata, Timisoara a devenit si primul oras din Romania – dar si de pe intreg continentul european – cu strazi iluminate electric, pe 12 noiembrie 1884. Acum  130 de ani, pe 12 noiembrie, in Timisoara au fost inaugurate 731 de lampi stradale, care au transformat complet aspectul nocturn al orasului.

La aceasta rotunda aniversare, in cadrul proiectului City of Energy, Enel a pus la dispozitie unul din posturile sale de transformare ca suport pentru o lucrare de arta dedicata acestei premiere.

Este vorba despre postul din Piata Marasti, care a fost transformat de artistul Alex Baciu intr-o opera de arta ce elogiaza inovatia de acum 130 de ani, precum si unicitatea orasului pe harta Europei.

Transformarea vizuala iese din tiparele clasice ale street art-ului, incluzand elemente si tehnici care integreaza postul de transformare in peisajul citadin, printre acestea numarandu-se si elemente pictate cu vopsea fosforescenta, ce va fi iluminata noaptea asa cum, acum 130 de ani, o faceau cele peste 700 de lampi stradale.

In Timisoara, Enel se afla deja la al treilea post de transformare pictat in cadrul proiectului City of Energy – dupa ce, anul trecut, a inaugurat o alta lucrare semnata de artistul plastic Flaviu Roua, cunoscut sub numele de strada Jones, iar in anul 2012  Alex Baciu si ,,The Orion” au pictat un alt post de transformare avand ca tema energia vizuala, respectiv acea energie pe care o extragem din toate lucrurile ce se petrec zilnic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. L-a crossat pe Ycre…foken toy

  2. Excelent! Acum „casoiul” arata nemaipomenit. Mai invioreaza peisajul mohorat si decrepit al strazii timisorene, cu cladiri care par sa fie din Siria cea facuta zob.