Noutati :

FOTO! Biserica Millenium din cartierul Fabric a fost iluminata arhitectural cu aproape 300 de proiectoare

23 octombrie, 2013 - 10:01 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Spectacol de lumini in micuta piateta din fata Bisericii Millenium din cartierul timisorean Fabric. Aproape 300 de becuri ilumineaza arhitectural doar biserica impunatoare, gratie unei donatii a uneia dintre firmele care se ocupa cu iluminatul public in Timisoara. Au fost puse proiectoare pe toate fatadele lacasului de cult.

Si in piateta unde a fost amplasata si Statuia Sf. Nepomuk, cea mai veche din oras, au fost puse cateva becuri care sa scoata in evidenta monumentul.

Miercuri seara, primarul Nicolae Robu a tinut sa marcheze momentul si a pornit iluminatul arhitectural. Un adevarat spectacol, remarca Robu.

„Sunt 276 de proiectoare montate pe aceasta biserica. Putem remarca ca fatada are o iluminare splendida, absolut exceptionala, dar ca biserica arata la fel de bine de jur imprejurul ei, iluminatul s-a facut pe toate laturile bisericii, nu numai la nivel de fatada. Iluminatul este o donatie din partea firmei AEM, care a realizat si iluminatul piatetei si pavajul piatetei, primariei revenindu-i realizarea spatiului verde si restaurarea statuii Sf. Nepomuk”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a precizat ca isi doreste realizarea unui catalog cu toate cladirile istorice din Timisoara iluminate arhitectural.

Anul acesta, Biserica Millenium a implinit 112 ani de la sfintire.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...