Fostul sef al Fiscului din Otelu Rosu, caruia i-a fost furat un seif plin cu bani, Petru Lupsac nu poate justifica aproape 500.000 de euro

ANI a constatat o diferenta nejustificata de aproape 500.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate de Petru Ioan Lupasc, angajat in cadrul Administratiei Finantelor Publice Otelu Rosu, judetul Caras-Severin.

Petru Ioan Lupasc a realizat, in perioada 2006-2012, venituri salariale de 888.004 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 2.976.477 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 2.088.473 de lei (aproximativ 490.000 de euro), se arata intr-un comunicat de presa de joi al Agentiei Nationale de Integritate.

Potrivit ANI, Petru Ioan Lupasc este functionar public in cadrul Administratiei Finantelor Publice Otelu Rosu din 18 octombrie 2006, iar in perioadele 21 august 2007 – 1 ianuarie 2011 si 20 iunie – 21 decembrie 2012, a detinut functia de sef administratie in cadrul institutiei.

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara sa verifice modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de Petru Ioan Lupasc, impreuna cu sotia sa.

Petru Ioan Lupasc fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificate, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

In februarie 2013, din casa lui Lupsac a disparut, fara urma, un seif plin cu bani si bijutrerii, in timp ce acesta se afla in vacanta. In seif se aflau bijuterii din aur de 370.000 de euro si 60.000 de lei. Prejudiciul total era estimat la 1,7 milioane de lei.

In septembrie 2013 au avut loc mai multe perchezitii in judetele Timis si Caras- Severin, la mai multi suspecti in acest caz. La sfarsitul lunii ianuarie 2014, seiful a fost cautat si in judetul Timis, insa fara succes.

CITESTE SI:

Lovitura de maestru! S-a furat un seif de peste o tona in care se gaseau aproape 2 milioane de lei dintr-o locuinta din Otelu Rosu. Politistii ii cauta pe suspecti

Fost sef al Fiscului din Otelu Rosu caruia i-a fost furat un seif cu bani si bijuterii, acuzat de rapire si amenintare cu arma

Perchezitii in Timis si Caras in cazul furtului unui seif cu bani si bijuterii apartinand lui Petru Lupsac, fost sef al Fiscului din Otelu Rosu

EXCLUSIV! Seiful ce i-a fost furat lui Lupsac, fost sef al Fiscului din Otelu Rosu, este cautat in mai multe balti langa Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Saracii bugetari puterd de bogati.nu mai ai loc de milioanri intrebugetari.
    Salariul nici nu le trebuie.

  2. Aş fi bine dacă aţi face o anchetă şi la Timişoara. Că toţi, împreună cu secretara stau cu burţile în sus, mint cu neruşinare şi nu fac nimica. Nu sunt capabili să rezolve o problemă din 2005. Ei trimit executări silite be baze nefondate, în arhivă nu există nimic, nici o dovadă, dar ei continuă să-şi bată joc de oameni şi să mintă cu tupeu. Atât îs de competenţi de trimit acasă omului că trebuie să se prezinte la finaţe să plătească impozit pe pensie……… dar ei au nişte averi exorbitante.