Noutati :

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, promitea ca in august incep lucrarile la Pasajul Michelangelo, Nicolae Robu le amana pentru 2013. Sunt probleme cu licitatia!

31 iulie, 2012 - 01:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. S-a depus documentatia pentru aprobarea finantarii proiectului Michelangelo 2, a anuntat primarul Nicolae Robu. Acesta presupune ca, odata cu lucrarile de construire a pasajului de la Parvan, sa se extinda la 3 benzi si doua strazi din Complexul Studentesc, Negoiu si Ripensia, sa se asfalteze strada Cluj si sa se ridice, pentru studenti,  2 pasarele din sticla ce vor traversa drumul prin fata Colegiului Ion Vidu si prin fata Cantinei Politehnicii.

Daca Ministerul Dezvoltarii va aproba finantarea, prin Programul Operational Regional, atunci aceste lucrari ar demara in 2013, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

CITESTE SI: FOTO si VIDEO 3D! S-a pus piatra de temelie la pasajul subteran de sub intersectia Michelangelo cu Parvan. Studentii vor avea pasarele de sticla in Complex

Asadar, vorbim de doua proiecte conexe: Michelangelo 1 si Michelangelo 2. Finantarea pentru cele doua, care vor fi parti ale unui complex rutier, ar fi de 106 milioane de lei.  Ce inseamna fiecare dintre cele doua proiecte?

Proiectul Michelangelo 1 presupune construirea unui pasaj subteran care va face legatura intre bulevardele Vasile Parvan (Corneliu Coposu)  si Pestalozzi. Acesta va avea 2 benzi, una pe un sens, iar alta pe celalalt sens. Intersectia va deveni una semaforizata, iar aproape toate strazile care duc in aceasta vor fi largite la cate 3 benzi. Mai mult, va fi reabilitat si podul Michelangelo care traverseaza Bega intre Parcul Copiilor si Parcul Rozelor.

De-a lungul strazilor care duc spre intersectie se vor amenaja totodata si piste pentru biciclete, dar si trotuarele pentru pietoni. Cel mai mult va fi de lucru la podul Michelangelo, care se apropie de termenul de expirare.  Acesta va trebui consolidat si ridicat de catre constructor, grinda cu grinda, asa ca, cel mai probabil, va fi inchis circulatiei. Toate aceste detalii ale proiectului Michelangelo 1 erau dezvaluite de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care a si pus piatra de temelie a complexului rutier in 25 mai. Tot atunci, acesta anunta deschiderea licitatiei pentru lucrari si ca acestea vor demara cel mai probabil in luna august.

Al doilea proiect, Michelangelo 2, conex cu primul, inseamna extinderea strazilor Negoiu si Ripensia la cate 3 benzi, reamenajarea strazii Cluj si construirea a doua pasarele, din sticla, pentru studenti si elevi, in fata Liceului Ion Vidu si in fata Cantinei Politehnicii. Pentru acest din urma proiect, actualul primar al Timisoarei a anuntat incheierea documentatiei si depunerea ei pentru  finantare la Ministerul Dezvoltarii.

„In coroborare cu pasajul Michelangelo,  se vor creea conditii pentru o alta viteza, astfel ca se impune construirea de  pasarele. Speram sa se aprobe finantarea in timp util, astfel ca lucrarile sa se finalizeze deodata la Michelangelo si la aceste strazi. Sper ca lucrarile sa inceapa odata cu cele de la pasajul Michelangelo, in prima parte a anului 2013”, a spus primarul Nicolae Robu.

Licitatie cu probleme pentru proiectul Michelangelo 1

Primarul Nicolae Robu spune ca pentru aceasta lucrare  complexa vechea administratie nu a intocmit bine caietul de sarcini, iar asta a creat o gramada de probleme si a dus, in cele din urma la amanarea licitatiei.

Lucrarea e acum sub licitatie, dar s-au cerut sute de clarificari de catre diversele firme interesate si am cerut o prelungire a perioadei de licitare cu 52 de zile, asta inseamna ca si cum am fi pornit de la zero„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Vazand ca multe firme au nevoie de clarificari suplimentare am tras concluzia ca nu a fost clar intocmit caietul de sarcini si, atunci, pentru a asigura o competitie cat mai serioasa, am prelungit termenul. Speram ca la sfarsitul acestei perioade sa alegem cea mai buna oferta”, a mai spus primarul Timisoarei.

Practic, valoarea totala a acestor lucrari este de 7 milioane de euro, din fonduri europene, prin POR, iar pentru Complexul Rutier Michelangelo se vor investi 69 de milioane de lei, adica aproape 15,7 milioane de euro.  Acestuia i se adauga proiectul Michelangelo 2, de 37 de milioane de lei. Din aceasta suma, 1,2 milioane de lei este contributia Primariei, luata din bugetul local, aprobata in timpul administratiei Ciuhandu.

Video-ul nu poate fi incarcat.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. V-ati tampit? Ce pasarele suspendate? Vreau sa va vad domnule Robu cum urcati cu un carucior de copil pe o pasarela sa traversati strada, sau cum o veti face cu bicicleta. Mai si costa o gramada de bani si vor arata odios. Negoiu si ripensia nu au nevoie de 3 benzi, doua sunt suficiente pentru traficul din zona, limitarea vine de fapt din cauza intersectiei cu Parvan. Se pot face 3 benzi doar cu 30 de metri inainte de respectiva intersectie, astfel asiguri si o fluidizare a traficului si se si pastreaza aspectul complexului stundentesc. Nu cred ca studentii vor sa aiba complexul impartit in doua de o autostrada.

  2. Faceti amenajarile cu cap, in loc sa largiti toata strada ripensia, mai bine o largiti in punctele unde se aglomereaza. Ar trebui o banda in plus in fata Lukoil, pentru cei ce fac stanga, e usor de mutat trotuarul putin mai spre benzinarie si gata, vor trece mai multe masini prin intersectia aia, si ar mai trebui adaugata o banda cu 50m inainte de intersectia cu Parvan, costurile vor fi mul mai mici si efectul cam acelasi, ca nu conteaza ca sunt 3 benzi pe toata strada, conteaza sa fie fluide intersectiile.