Noutati :

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu a fost decorat cu Crucea de Merit a Germaniei

10 octombrie, 2013 - 07:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Fostul primar al municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu a fost decorat, la Ambasada Germaniei de la Bucuresti, cu Crucea de Merit Clasa I in rang de Ofiter a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania.

In semn de recunoastere a activitatii depuse in cele patru mandate de primar al Timisoarei, precum si pentru promovarea continua a relatiilor cu Germania, presedintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, a luat decizia de a-l decora pe Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei in perioada 1996-2012, cu ordinul si medalia Crucea de Merit Clasa 1, in rang de ofiter (Verdienstkreuz 1. Klasse).
Ceremonia de decorare a avut loc la Ambasada Germaniei de la Bucuresti.

La eveniment au participat, in calitate de invitati, consulul Rolf Maruhn, consilierii locali Elena Wolf, Bogdan Herzog si Flavius Boncea, reprezentanti ai comunitatii germane, reprezentanti ai comunitatii de business si investitori din Timisoara, membri ai PNtCD, colaboratori si prieteni.

Emotionat, Gheorghe Ciuhandu a declarat: „Crucea de Merit Clasa I in rang de Ofiter a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania se adreseaza si orasului meu natal, Timisoara, si oamenilor sai”.

Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania (Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland) este singurul ordin federal al Germaniei. Acesta a fost creat de catre primul presedinte al Germaniei, Theodor Heuss, la 7 septembrie 1951. Decretul de instituire al ordinului, care a fost co-semnat de presedintele Heuss impreuna cu cancelarul Konrad Adenauer si ministrul de Interne Robert Lehr prevede ca acesta este acordat pentru realizari deosebite aduse constructiei Germaniei prin activitate politica, socio-economica sau intelectuala, fiind un premiu pentru cei a caror munca contribuie la dezvoltarea Republicii Federale Germania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. pai cum sa nu-l premieze nemtii, ca doar ciuhandu a bagat Continentalul in oras!

  2. A ajutat la dezvoltarea Germaniei, nu a orasului.In ultimii ani nu a facut nimic decat pentru prorpriile afaceri.