Noutati :

Fostul prim-ministru, Mihai Razvan Ungureanu, ar putea rata alegerile prezidentiale! Vezi ce prevedere din lege il impieidca

25 ianuarie, 2014 - 09:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

O prevedere tehnica din legea partidelor are mari sanse sa lase Forta Civica, formatiune condusa de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, fara candidatul ei la functia de presedinte.

Forta Civica a ignorat o prevedere din lege care obliga partidele politice da actualizeze listele cu membri la Tribunalul Municipiului Bucuresti, pana la sfarsitul anului 2013.

Din acest motiv, Forta Civica ar putea ramane pe dinafara la viitoarele alegeri prezidentiale, iar candidatura lui Ungureanu ar putea fi contestata, scrie evz.ro.

„In fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate sa-si actualizeze listele de membri”. Mai clar, toate formatiunile care doresc sa participe la competitiile electorale din 2014 trebuia sa depuna pana la finele lui 2013 la Tribunalul Municipiului Bucuresti liste cu „25.000 de membri domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti”, reiese din legea partidelor politice.

Desi in aceasta lege nu sunt prevazute explicit sanctiuni pentru partidele care nu respecta aceasta prevedere, Birourile Electorale Centrale verifica indeplinirea de catre candidati a tuturor conditiilor legale. Astfel ca un candidat, fie el la alegerile europarlamentare sau la prezidentiale, ar putea fi respins daca partidul pe care il reprezinta nu a respectat legea partidelor.

Sursa: ro.stiri.yahoo.comInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...