Noutati :

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, audiat la DNA in dosarul Microsoft

21 octombrie, 2014 - 05:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, este audiat marti la DNA in dosarul licentelor Microsoft, in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca mai multi ministri din Guvernul Nastase si Guvernele Boc 1, 2 si 3 au savirsit fapte de coruptie pentru a incheia sau a prelungi contracte cu preturi umflate, care au dus la pagubirea bugetului de stat.

E vorba despre contracte de achizitionare a unor licente Microsoft in unitatile scolare din Romania, de contracte pentru produse educationale Microsoft si de contracte aferente derularii Programul „Sistem Educational Informatizat” (SEI).

Funeriu este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, constand in aceea ca ar fi semnat si promovat spre aprobare „Nota privind licentele Microsoft utilizate de catre MECTS in scoli”, in care se atesta, contrar dispozitiilor legale privind achizitiile publice si a clauzelor contractuale din Acordul cadru nr.32 din 12 august 2009, ca acesta „permite incheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli”, toate acestea in conditiile in care HG nr.460/2009 nu a reglementat situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant.

Sursa: hotnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...