Noutati :

Fostul lider sindical Marius Petcu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare

12 februarie, 2013 - 03:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat definitiv, marti, de Inalta Curte, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit aproape 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, in schimbul atribuirii unui contract pentru lucrari la un centru din Snagov, anunta Mediafax.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, astfel ca Marius Petcu urmeaza sa fie incarcerat pentru a executa pedeapsa de sapte ani de inchisoare.

Instanta suprema a admis, cu majoritate, recursul procurorilor numai in ce priveste incadrarea juridica, mentinand restul deciziei din 22 mai 2012 a Curtii de Apel Bucuresti, prin care Marius Petcu, fost lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de coruptie.

Totodata, doi din cei trei magistrati din completul de judecata de la instanta suprema au respins ca nefondat recursul declarat de Marius Petcu.

Unul dintre magistratii din completul de judecata a avut o opinie separata in cauza, dispunand admiterea recursului procurorilor si pe cel al lui Petcu, casarea sentintei din 22 mai 2012 si trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti.

In 22 mai 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Marius Petcu, fost lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de coruptie.

Instanta a mentinut, dupa rejudecare, pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare dispusa de Tribunalul Bucuresti in 8 decembrie 2011, dar a dispus ca la acuzatia de luare de mita adusa lui Petcu sa fie retrasa forma continuata a infractiunii.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata la instanta suprema, care marti a dat o sentinta definitiva in acest dosar.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...