Fostul general Mihai Chitac a decedat dupa o luna si jumatate de coma

[caption id="attachment_2493" align="alignleft" width="300" caption="Mihai Chitac (Sursa foto: www.mediafax.ro)"]Mihai Chitac (Sursa foto: www.mediafax.ro)[/caption] Fostul general Mihai Chitac a decedat la Spitalul Militar din Capitala. Acesta era, de aproximativ o luna si jumatate, in coma. Mihai Chitac, condamnat pentru reprimarea Revolutiei de la Timisoara, a suferit o interventie chirurgicala, prin care medicii i-au extirpat 6 tumori cerebrale canceroase. In urma acestor operatii, fostul general a intrat in coma pe data de 20 septembrie. Din octombrie 2008, cand a fost incarcerat, Chitac a fost eliberat de 6 ori din inchisoare, pe motive medicale. Ultima iesire a fost la data de 5 mai 2010, cand fostul general se pregatea pentru o operatie la inima. Interventia a fost insa amanata, din cauza starii foarte grave a pacientului. Chitac a fost condamnat, alaturi de fostul general Athanasie Stănculescu, la 15 ani de inchisoare in urma procesului referitor la reprimarea manifestantilor de la Timisoara, din decembrie 1989. Fostul general a murit luni dimineata, in locuinta sa din Capitala. Sursa: www.antena3.ro

Mihai Chitac (Sursa foto: www.mediafax.ro)

Mihai Chitac (Sursa foto: www.mediafax.ro)

Fostul general Mihai Chitac a decedat la Spitalul Militar din Capitala. Acesta era, de aproximativ o luna si jumatate, in coma. Mihai Chitac, condamnat pentru reprimarea Revolutiei de la Timisoara, a suferit o interventie chirurgicala, prin care medicii i-au extirpat 6 tumori cerebrale canceroase. In urma acestor operatii, fostul general a intrat in coma pe data de 20 septembrie.

Din octombrie 2008, cand a fost incarcerat, Chitac a fost eliberat de 6 ori din inchisoare, pe motive medicale. Ultima iesire a fost la data de 5 mai 2010, cand fostul general se pregatea pentru o operatie la inima. Interventia a fost insa amanata, din cauza starii foarte grave a pacientului.

Chitac a fost condamnat, alaturi de fostul general Athanasie Stănculescu, la 15 ani de inchisoare in urma procesului referitor la reprimarea manifestantilor de la Timisoara, din decembrie 1989. Fostul general a murit luni dimineata, in locuinta sa din Capitala.

Sursa: www.antena3.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.