Noutati :

Fostul antrenor al RCM Timisoara, Chester Williams, declarat cetatean de onoare al orasului Timisoara

22 octombrie, 2013 - 07:05 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

Chiar daca a plecat de pe banca tehnica a campionilor pentru a se alatura familiei sale, in Africa de Sud, tehnicianul care a adus Timisoarei doua titluri de campioana la rugby nu este uitat de timisoreni.
Primarul Nicolae Robu a propus in Consiliul Local ca antrenorul sud-african sa primeasca titlul de cetatean de onoare al orasului Timisoara, iar consilierii au aprobat proiectul.

Domnul Chester Williams din pacate a trebuit sa ne paraseasca, s-a intors la familia sa. Dar il asteptam pe domnul Chester Williams sa se intoarca in Timisoara, pentru a primi, in cadrul unei festivitati, titlul de cetatean de onoare”, a anuntat Robu.

„Este un lucru foarte mare, cred ca se va bucura foarte mult cand va auzi acest lucru”a spus capitanul rugbystilor timisoreni, Stelian Burcea.

Chester Williams ramane omul premierelor,  daca in urma cu ceva timp a fost primul jucator de culoare din echipa nationala de rugby a Africii de Sud, acum sud-africanul va fi prima persoana de culoare care primeste titlul de cetatean de onoare al Timisoarei.

 „In ianuarie 2014, probabil ca Chester Williams va veni pentru a-si ridica aceasta distinctie. El va veni cu primarita Cape Town, al doilea mare oras din Africa de Sud cu care Primaria Timisoara se va infrati. El este primul cetatean de culoare care primeste titlul de cetatean de onoare al Timisoarei. In 1995 Chester Williams a fost primul rugbyst de culoare, a inscris 4 eseuri in semifinala cu Samoa si a reusit ca Africa de Sud sa devina campioana mondiala. De multe ori ma intreba, nu intelegea de ce sunt oameni in Timisoara care apreciaza atat de putin istoria orasului nostru, spunea ca acest oras nu se deosebeste cu nimic de marile orase din lume prin care el a fost, inclusiv cele din emisfera sudica unde el reprezinta o legenda vie”, a spus consilierul local Radu Toanca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...