Noutati :

O fosta doctorita din Timisoara care a facut malarie in Africa este internata in stare foarte grava la Spitalul Victor Babes

16 martie, 2011 - 03:22 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Diagnosticata cu malarie, o fosta doctorita pensionara din Timisoara se afla internata la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara. Pacienta s-a ales cu o forma mai complicata a bolii, dupa ce in urma cu doua saptamani a fost intr-o vizita in Ghana.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Victor Babes din Timisoara, femeia are manifestari cardiace, pulmonare si renale si, daca nu primeste tratamentul la timp, si-ar putea pierde viata.

„Are o malarie complicata, cu manifestari cardiace, pulmonare si renale. Este o femeie care a efectuat o excursie in urma cu doua, trei saptamani in Ghana. Primeste tratament, desi nu exista la noi. Am facut rost de cateva tablete mai vechi, de la o farmacie. S-a luat legatura cu un profesor din Germania, care ne trimite medicamente”, ne-a declarat Virgil Musta. Femeia este internata de doua zile la spitalul de boli infectioase.

Malaria nu este o boala grava si se transmite prin intepatura tantarului Anofel. Este o boala infectioasa larg raspandita in regiunile tropicale si subtropicale. Anual, intre 300 si 500 milioane de persoane sunt infectate de malarie, iar aproape 1 – 3 milioane mor, fiind vorba indeosebi de copii mici. Cei care pleaca in tari tropicale nu trebuie sa se vaccineze impotriva malariei, ci trebuie doar sa ia cateva tablete.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor