Noutati :

Forum de afaceri, intalniri culturale si participarea la expozitii. Se dezvolta noi relatii economice intre CCIAT si Slovenia

16 iunie, 2022 - 07:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis continua dezvoltarea de parteneriate cu tarile din Europa. In cadrul unei vizite la CCIAT a Excelentei Sale, Lea Stancic, ambasadorul Republicii Slovenia in Romania, au fost punctate cateva dintre dorintele de cooperare ale celor doua regiuni.

M-am bucurat foarte mult ca astazi am avut-o invitata pe doamna ambasador a Sloveniei, pentru ca avem nevoie de colaborare, pentru ca numarul firmelor cu capital sloven este mic. I-am propus doamnei ambasador organizarea unui forum de afaceri in Timisoara sau in Slovenia, apoi organizarea Zilei Sloveniei in Timisoara, participarea la expozitii atat a firmelor din judetul Timis, cat si a firmelor din Slovenia in Timisoara si, mai mult decat atat, am dori ca la finalul forumului de afaceri sa existe o seara culturala. Pentru ca Timisoara devine Capitala Culturala Europeana, ne dorim la fiecare tara cu care avem colaborari sa avem si o parte culturala, care saa inchida ziua pe care o propunem pentru forumul de afaceri.Ne-am dori ca in zilele urmatoare sa ne intalnim cu doamna consul onorific de la Cluj si impreuna sa discutam concret ceea ce putem realiza, cat se poate de repede. Sunt foarte multumita de aceasta intalnire cu doamna ambasador si ii multumesc ca este foarte deschisa la propunerile pe care le-am avut si sunt convinsa ca vom avea firme din Slovenia care vor participa la expozitiile noastre si invers„, a spus Florica Chirita, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Sugestiile au fost primite cu entuziasm de catre ambasadorul Sloveniei, care si-a aratat interesul in a sprijini demersurile pentru intarirea relatiilor economice dintre tara pe care o reprezinta si judetul Timis.

Ma simt foarte onorata ca am fost primita astazi de doamna presedinte. Am avut discutii fructuoase si am discutat despre posibilitatea de a dezvolta cooperarea economica dintre tara mea, Slovenia, si judetul Timis. Doamna presedinte a venit cu o lista concreta de idei despre ce putem face. Am spus ca am stabilit cu Romania o cooperare politica excelenta, suntem parteneri in UE, in NATO, avem multe idei in comun, dar cooperarea economica si de bussiness nu se ridica la nivelul celei politice. Asadar, mai avem multe de facut si, cum am spus, pentru companiile slovene, judetul Timis este primul punct de intrare pentru a ajunge in Romania, si voi face tot ce pot pentru a dezvolta copperarea economica intre cele doua regiuni„, a spus Excelenta Sa, Lea Stancic, ambasadorul Republicii Slovenia in Romania.

In prezent, cifra schimnburilor comerciale dintre Romania si Slovenia este situata in jurul valorii de 700 de milioane de euro.

La sfarsitul anului 2020, in Romania erau inregistrate 265 de societati comerciale cu capital sloven. Pe de alta parte, in Republica Slovenia isi desfasoara activitatea, conform datelor Registrului Sloven al Comertului, un numar de 43 de companii cu participare romaneasca la capitalul social.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...