Noutati :

Forma finala a proiectului de reorganizare a fost decisa de coalitia guvernamentala. PDL vrea 8 regiuni, iar UDMR vrea 16

11 iunie, 2011 - 04:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Noile judete au fost stabilite de coalitie, insa PDL si UDMR nu prea se inteleg la numarul de regiuni. Democrat liberalii vor 8, iar partenerii lor de guvernare vor 16. Vezi aici si proiectul USL de reorganizare. Uniunea ameninta cu motiune!

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sambata, ca viziunea partidului sau pentru reorganizarea administrativa a tarii porneste de la comasarea judetelor si a precizat ca forma finala a proiectului va fi decisa in coalitie.

Emil Boc a declarat, la sediul partidului, ca propunerea PDL de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii nu vizeaza aparitia unei noi structuri administrative, asa cum propune USL, ci porneste de la comasarea actualelor judete.

Liderul PDL a subliniat ca forma finala a acestui proiect va fi decisa la nivelul coalitiei. Emil Boc a spus ca si modalitatea de promovare a proiectului va fi decisa tot in coalitie.

Emil Boc a prezentat si avantajele proiectului PDL, intre care: se poate realiza fara revizuirea Constitutiei, finalizeaza procesul de descentralizare a administratiei publice, realizeaza o reala politica de dezvoltare regionala, reduce substantial costurile si realizeaza debirocratizarea, destructureaza retelele clientelare constituite de-a lungul timpului, accelereaza procesul de absorbtie a fondurilor europene.

Ioan Oltean a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca formula pe care actualii guvernanti o propun este trecerea de la 41 de judete la opt, ceea ce se inscrie în parametrii europeni si raspunde si cerintelor de absorbtie a fondurilor europene intr-un ritm mult mai ridicat si o valorificare mult mai eficienta a acestora.

Intrebat care vor fi capitalele acestor opt judete, Oltean a raspuns ca este vorba de Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca a discutat cu premierul Emil Boc despre propunerea de reorganizare administrativa facuta publica de Ioan Oltean si a aflat ca „nu este vorba despre o pozitie a PDL”, ci probabil de o propunere a lui Oltean.

El a precizat ca reprezentantii UDMR sustin propunerea infiintarii a 16 entitati administrative, subliniind ca in coalitie nu este cristalizat la ora actuala „un proiect bine inchegat si corelat”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...