Noutati :

Fonduri pentru sala de spectacole a Colegiului ”I. Vidu”! Vor fi cumparate pupitre si detectoare de fum!

15 decembrie, 2011 - 01:48 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Pro Philharmonia a organizat in 8 decembrie un concert la Filarmonica Banatul prin care a strans fonduri pentru a reface sala de spectacole a Colegiului National de Arta ”I. Vidu”, care a ars in urma unui incendiu, in luna martie a acestui an.

In urma concertului au fost adunati 8.600 de lei, banii urmand a fi investiti in mai multe obiecte de care este mare nevoie! ”Vom achizitiona un pupitru pentru orchestra Colegiului, scaune pentru a le inlocui pe cele distruse de foc, cateva pupitre pentru scoala si detectoare de fum pentru sala de concerte”, ne-a spus Maria Clesiu, directoarea Colegiului ”I. Vidu”.

Ea a precizat ca in anul ce vine vor fi organizate mai multe activitati prin care vor incerca sa adune fonduri si pentru alte sectii ale unitatii de invatamant, cum este cea de Balet sau cea de Teatru.

Mai mult decat atat, multe dintre instumentele muzicale folosite de elevi sunt foarte uzate, cum sunt cele de suflat, iar Colegiul are nevoie de unele noi. Un corn costa cel putin 3.000 de euro, spune directoarea, bani pe care unitatea scolara nu-i are la dispozitie, dar pe care doreste sa-i stranga in 2012.

Am nevoie de copiii de la liceu pentru a-i forma pentru Filarmonica, iar colaborarea dintre Colegiu si Pro Philharmonia va conduce cu siguranta la acest lucru si la dezvoltarea vietii culturale a orasului”, precizeaza Radu Popa, dirijorul orchestrei Filarmonicii Banatul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...