Noutati :

Focar de pesta porcina descoperit in apropiere de Timisoara

9 decembrie, 2020 - 06:35 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. A fost depistata pesta porcina pe fondul de vanatoare nr. 16 Sarlota din gestiunea Ocolului Silvic Timisoara 33.

CITESTE SI: Peste 7.000 de noi imbolnaviri cu coronavirus si 161 de morti, in Romania. Avem peste 300 de noi cazuri si in Timis 

Boala a fost descoperita dupa ce au fost prelevate probe de la zece porci mistreti gasiti morti. Acestea au fost trimise la un laborator din Bucuresti, care a confirmat ca animalele erau infectate cu pesta porcina africana.

Prefectura Timis a anuntat ca a fost stabilita zona afectata care reprezinta o rază de 13 km de la caz /locul unde au fost gasite cele zece cadavre de porci mistreti.

Zona afectată este formată din:
zona infectată care reprezintă o rază de 8 km de la locul unde au fost găsite cadavrele de porci mistreți, care cuprinde urmatoarele localitati: Buzad, Altringen, Charlotenburg, Remetea Mica Masloc, Fibis, Bencecul de Jos, Bencecul de Sus, Salciua Noua, Herneacova si Nadas.
– zona de control temporar (8-13 kilometri) care cuprinde urmatoarele localitati Comeat, Sintar, Bogda, Alios, Fiscut( judetul Arad), Firiteaz (judetul Arad), Pischia, Ianova, Stanciova si Hodos (Brestovat).

Timp de 7 zile din localitățile afectate nu se pot sacrifica sau misca (catre alte localitati) porcii din gospodarii.

In zona afectata sunt incluse urmatoarele fonduri de vanatoare:
FV 15 ALIOS , FV 14 PISCHIA, FV 59 GIARMATA, FV 58 RECAS, FV41 CRALOVAT, FV 17 NADAS, FV 18 BRESTOVAT si FV 13 VINGA-judetul Arad.

Pesta porcină africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Va reamintim, acesta este al doilea focar de pesta porcina africana descoperit in ultima saptamana, dupa cel de pe fondul de vanatoare 33 Valea Lunga, Ocolul Silvic Lugoj.

Foto: newsbucovina.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...