Noutati :

Focar de COVID intr-un centru de carantinare pentru migranti la Timisoara. 17 transfugi confirmati, cateva zeci sunt contacti. Vor fi evaluati de medici de la Spitalul Victor Babes

6 aprilie, 2021 - 03:45 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
3

TIMISOARA. S-a aprins un focar de coronavirus la fostul liceu CFR, unde sunt adapostiti migranti in carantina la Timisoara. In ultima perioada au fost confirmati cu COVID 17 transfugi, din care, marti, dupa ultimele teste, 3 s-au negativat.

CITESTE SI: Sunt in Zona Rosie mai bine de jumatate dintre localitatile din Timis. Continua sa scada rata de infectare cu COVID in Timisoara si in judet, sunt 235 de noi cazuri si 6 morti 

Alti 29 de migranti sunt declarati contacti si trebuie tinuti sub observatie. In total, in centrul de la liceul Leonida (fost CFR) sunt inregistrati 101 transfugi, iar de acest centru de cazare raspunde Primaria Timisoara prin Directia de Asistenta Sociala.

La testatarile de astazi, un numar de 3 persoane din cele 17 s-au negativat, ramanand asadar un focar cu 14 persoane pozive. La nivelul centrului au fost luate masuri de urgenta care au vizat izolarea persoanelor pozitive respectiv, carantinarea contactilor directi in camere separate precum si sistarea temporara a intrarilor (inregistrari/primiri persoane noi) pentru a stopa/limita interactiunea si raspandirea virusului.

Directia de Asistentă Sociala a Municipiului Timisoara prepara, distribuie si serveste zilnic prin angajatii Cantinei Sociale cate un meniu complet in valoare de 16,6 lei pentru fiecare migrant. Prin angajatii DASTM prezenti zilnic in mijlocul acestor oameni, sunt identificate nevoile si transmise catre institutiile implicate, sunt asigurate imbracamintea, incaltamintea obtinute din Campania de donatii a DASTM “Tu poti renunta? Dar din dar se face Rai” si ajutorul ONG-urilor. Se asigura dezinfectia spatiilor de cazare, cat si materialele igienico-sanitare necesare persoanelor cazate„, transmit reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Timisoara.

Acestia precizeaza ca in cursul zilei de miercuri, cu sprijinul angajatilor de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, vor fi evaluati medical toti cei din centrul de cazare. Un medic si doi rezidenti vor merge la adapost pentru investigatii.

Precizam ca din 27 noiembrie 2020 la Liceul CFR din Timisoara au fost cazate un numar de 2300 persoane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Domnule primar , CJT si statul Roman nu va mai bateti joc de noi , este incredibil cum acesti emigranti stau liberi pe strazi si din fapte concrete sunt un pericol pt.societate. De ce nu ii duceti in centrele de emigranti si nu ii lasati sa iasa de acolo deoarece ei sunt refugiati din zona de razboi. Este o rusine pentru Timisoara sa avem strazile pline cu acesti refugiati.

  2. N-avem nimic cu ei,daca sunt amarati si fug de razboi si grozavii.Dar daca devin pericol public,trebuie tinuti sub ,,lacat,,.
    Adica noi,putem sta 14 zile,cu politaiul la usa,in carantina??Ei de ce naiba nu sunt inchisi undeva,.sa stea sub observatie??
    Ca misuna peste tot,ca gandacii de bucatarie…..

  3. Vor muri ” meleoane ” de umflați mioritici (sugaci de coke beer pop-corn si alte porcaiti!) Ase ca lasa nu phute grija ..! Avem nevoie de sclavi
    CATI may multi cu atit mai bine.