Noutati :

FMI vine in Romania sa analizele Proiectul Bugetului pe 2013 si pentru un viitor acord cu Romania

30 iulie, 2012 - 08:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Vizita Fondului Monetar International incepe marti in Romania si vizeaza mai multe obiective. Dintre toate, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale, se opune unui nou imprumut!

Marti incepe cea de-a sasea misiune de evaluare a delegatiei Fondului Monetar International, condusa de catre Erik de Vrijer, seful misiunii FMI pentru tara noastra. Vizita va dura doua saptamani si vor fi analizate modul in care tara noastra si-a respectat criteriile de performanta stabilite prin Acordul in vigoare. De asemenea, voficialii Finantelor le vor prezenta membrilor delegatiei proiectul de Buget pe 2013, se va discuta despre plata TVA  la incasarea facturii si vor fi initiate discutiile pentru viitorul acord pe care Romania il va incheia cu Fondul, cel mai probabil unul tot preventiv. Vezi in text de ce se opune Isarescu unui nou acord cu FMI, potrivit www.hotnews.ro.

Romania ar trebui sa nu mai incheie un nou acord cu Fondul Monetar International dupa finalizarea intelegerii actuale, programata pentru 2013, pentru ca nu ar da un semnal bun pietelor, iar noua ancora poate fi reprezentata de pacturile Uniunii Europene, aprecia insa guvernatorul BNR Mugur Isarescu, „Ancora (acordul cu FMI – n.r.) ramane pentru credibilitate. Cel mai bine ar fi sa iesim din acest acord, ceea ce ar insemna ca lucrurile merg bine si nu mai avem nevoie de profesor. Daca te mai lungesti intr-un asemenea acord, nu va mai fi un mesaj bun„, a spus Isarescu. Oficialul BNR a aratat ca noi ancore ar putea si ar trebui sa fie acordurile de la nivelul Uniunii Europene, precum Pactul de Stabilitate Fiscala.

Afla mai multe pe www.hotnews.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...