FMI-ul ne linisteste: In 2011, Romania va avea o crestere economica de 1,5%

Seful misiunii FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat, joi, dupa o intalnire cu liderii PSD, ca anticipeaza pentru 2011 o crestere economica pentru Romania aproape de cifra prognozata de 1,5%. Intrebat daca anticipeaza recesiune economica pentru anul 2011, Franks a negat. "Anticipez ca nu va fi recesiune in 2011, informatiile care au aparut in presa nu sunt corecte. Ne asteptam la o crestere pozitiva pentru 2011, va dau cifrele complete la sfarsitul vizitei (in Romania - n.r.). Inca lucram, dar va pot spune cu mare incredere ca cifrele sunt pozitive, nu ne asteptam la recesiune pentru 2011" , a declarat seful misiunii FMI. Cu toate acestea, surse citate de Gandul relateaza ca discutiile dintre coalitia guvernamentala si cei de la FMI au fost tensionate si asta pentru ca Fondul nu este de acord cu reducerea cotei unice sau cu cresterea salariului minim pe economie, refuzand propunerile cu care premierul Boc si liderii coalitiei s-au prezentat marti seara la discutii. Negocierea purtata pe un ton tensionat intre cele doua parti s-a soldat doar cu o posibila concesie: reducerea contributiei pe salarii de la 44,4% la 41%. Paradoxal, intreaga discutie s-a purtat fara stiinta ministrului de finante, Gheorghe Ialomitianu care a aflat a doua zi ce s-a discutat la negocieri, noteaza Gandul.

Seful misiunii FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat, joi, dupa o intalnire cu liderii PSD, ca anticipeaza pentru 2011 o crestere economica pentru Romania aproape de cifra prognozata de 1,5%.

Intrebat daca anticipeaza recesiune economica pentru anul 2011, Franks a negat. „Anticipez ca nu va fi recesiune in 2011, informatiile care au aparut in presa nu sunt corecte. Ne asteptam la o crestere pozitiva pentru 2011, va dau cifrele complete la sfarsitul vizitei (in Romania – n.r.). Inca lucram, dar va pot spune cu mare incredere ca cifrele sunt pozitive, nu ne asteptam la recesiune pentru 2011” , a declarat seful misiunii FMI.

Cu toate acestea, surse citate de Gandul relateaza ca discutiile dintre coalitia guvernamentala si cei de la FMI au fost tensionate si asta pentru ca Fondul nu este de acord cu reducerea cotei unice sau cu cresterea salariului minim pe economie, refuzand propunerile cu care premierul Boc si liderii coalitiei s-au prezentat marti seara la discutii.

Negocierea purtata pe un ton tensionat intre cele doua parti s-a soldat doar cu o posibila concesie: reducerea contributiei pe salarii de la 44,4% la 41%. Paradoxal, intreaga discutie s-a purtat fara stiinta ministrului de finante, Gheorghe Ialomitianu care a aflat a doua zi ce s-a discutat la negocieri, noteaza Gandul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.