Noutati :

FMI ne da si a doua transa de bani. Romania mai primeste 480 de milioane de euro

27 iunie, 2011 - 09:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Consiliul Director al Fondului Monetar International s-a pus de acord sa elibereze pentru Romania si cea de-a doua transa din imprumut promis. Este vorba de 480 de milioane de euro.

Oficialii FMI au evaluat luni indeplinirea criteriilor cantitative de performanta pentru primul trimestru al acestui an, precum si unele masuri de reforma pe care autoritatile s-au angajat sa le adopte pana la data board-ului.

La precedenta evaluare, din luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca programul cu FMI printr-un acord pe doi ani de tip preventiv, ceea ce presupune ca banii nu vor fi accesati decat in situatii de urgenta. Atunci, FMI a pus la dispoziţia Romaniei o prima transa in valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

De altfel, autoritatile romane au decis ca nici ultima transa din vechiul acord, de aproximativ un miliard de euro, sa nu fie accesata, rezerva Bancii Nationale a Romaniei fiind suficienta.

Noul acord de tip preventiv are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Pana la finele anului, FMI ar mai putea pune la dispozitia Romaniei inca doua transe, in valoare de 480 de milioane de euro fiecare.

Acordul cu Fondul Monetar International este insotit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...