Florin Lesch,”teroristul in slapi” de la Timisoara, a ajuns vedeta intr-un film de prezentare al SRI. VEZI VIDEO!

Dupa 6 ani de la capturarea sa, in timp ce se pregatea sa arunce in aer o masina intr-o zona aglomerata din Complexul Studentesc din Timisoara, Florin Lesch a devenit vedeta unui film al Serviciului Roman de Informatii.

Video-ul, in limba engleza, postat pe site-ul SRI, este in fapt unul care prezinta activitatea lucratorilor serviciului secret romanesc.

In imagini apare si cazul lui Florin Lesch, un succes rasunator la vremea lui. In 2006, Serviciul Roman de Informatii si procurorii DIICOT, impreuna cu Politia Timis au reusit sa zadarniceasca intentiile teroriste ale tanarului de 28 de ani care pusese la punct un plan nebunesc: un adevarat act terorist la Timisoara care sa faca zeci de victime.

Florin Lesh din Lugoj intrase in atentia serviilor secrete inca din 2004, intrucat era suspectat ca are legaturi cu organizatii fundamentaliste-islamiste. In anturaj, tanarul isi exprimase adeziunea la Jihadul Islamic si acuza politica prooccidentala a Romaniei. Florin lesch se convertise la islamism si in toate postarile pe internet aparea sub pseudonimul Aznan Hassan Abger. Chiar se declarase dispus sa se sacrifice intr-un atentat terorist.

In 2006, in cadrul mai multor intalniri pe care Lesch le-a avut cu un om de afaceri arab din Timisoara, acesta isi arata devotamentul fata de islam si dorinta puternica de a pedepsi Romania. Chiar explica cum anume avea sa comita atentatul terorist de la Timisoara. Discutiile dintre cei doi au fost monitorizate de Serviciul Roman de Informatii.

EXCLUSIVITATE www.opiniatimisoarei.ro: LESCH:  Şi prin vocea noastră, sever, să cerem pentru ultima dată, conform Sharia şi Coran, întoarcerea la credinţă şi să nu mai verse sânge nevinovat de muslem. Dacă ei, până în 30 octomber, nu ascultă glasul cel sfânt, atunci urgia şi supărarea se va pune pe capul lor. Nu numai în TIMIŞOARA! BUCUREŞTI, CRAIOVA, SIBIU! Akhy, TIMIŞOARA – Complex studenţesc: multă lume, mult răsunet. Ăla se aude în toată ROMÂNIA, în toată ţara… Gândirea mea. Fraţii să hotărască, au ultimul cuvânt.

LESCH: Zona studenţilor. Centrul (…) Trebuie o maşină, imediat cumpăr (…) 150 de euro (…) O duc şi o las acolo, plin. O să fie cadoul meu pentru ROMÂNIA (…) Ce punem înăuntru? O surpriză mare. Dacă ROMÂNIA a data de 30.08 nu este ţara care trebuie să fie (…), pedeapsa se va bate asupra lor. Fără milă (…)

LESCH: – „Bismilahir rahmanir rahim”.

CETĂŢEAN STRĂIN: – “Allahu Akbar!”

LESCH: – „Allahu Akbar! Către poporul român (…) Către Guvernul ROMÂNIEI şi către mamele soldaţilor plecaţi în alte părţi ale lumii. Sângele nevinovaţilor ucişi de americani şi de copiii voştri ajuns la ALLAH. Mânia noastră este mare. Un ultim mesaj către voi şi către Guvernul vostru: retrageţi armata română dintre ţările musulmane, opriţi-vă să ajutaţi naţia diavolului care se foloseşte de voi! Dacă nu, zicem Sura cu 76: pedeapsa lui ALLAH va fi mare pentru voi. Acesta este mesajul nostru, soldaţii lui ALLAH, pentru voi, ROMÂNIA. ALLAH Ekber!”
In 2006, pe soseaua Buzias – Timisoara, Lesch a fost prins de politisti, procurori DIICOT si ofiteri SRI in timp ce se indrepta spre Timisoara la volanul unei masini in care incarcase 2 butelii legate la un dispozitiv artizanal pentru declansarea exploziei, actionat prin telefonul mobil.
Autoturismul i-a fost blocat in trafic de oamenii legii, iar tanarul capturat. A recunoscut in fata anchetatorilor ca avea de gand sa arunce in aer masina pe Aleea Studentilor din Complexul Studentesc Timisoara, in zona de fast-food-uri, care este mereu plina de oameni.
Florin Lesch avea sa fie condamnat la 12 ani de inchisoare pentru terorism, in noiembrie 2007. Acesta isi ispaseste pedeapsa acum in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad.

DA CLICK  MAI JOS SI VEZI VIDEO CU ACTIVITATEA SRI si imaginile cu capturarea lui Florin Lesch langa Buzias, in 26 iunie 2006!

FILM DE PREZENTARE SRI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Cam slabuta pedeapsa….unii omoara un om si iau 25 de ani….asta intradevar nu a omorat pe nimeni(cel putin dovedi) dar a avut intentia de a omora 100 sau cel putin 20