Noutati :

Florile din Olanda nu contin bacterii periculoase, spun analizele facute de Ministerul Agriculturii

22 septembrie, 2011 - 07:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Bulbii de flori si plantele la ghiveci aduse din Olanda nu contin nicio substanta periculoasa. Acesta este rezultatul analizelor facute de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe 37 de probe prelevate din marfurile indisponibilizate la frontiera.

„In aceste conditii, din punct de vedere fitosanitar, marfa poate fi comercializata pe piata din Romania. Pentru 17 probe analizele sunt in derulare”, se arata in comunicatul MADR.

Garda Financiara a solicitat sambata, 17 septembrie 2011, participarea Ministerului Agriculturii, prin autoritatea fitosanitara, la actiunea de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat miercuri ca a informat Comisia Europeana, Ambasada Olandei si Serviciul Fitosanitar din Olanda asupra actiunii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse de origine vegetala derulate incepand cu data de 17 septembrie.

„In cazul in care rezultatele analizelor de laborator vor evidentia prezenta anumitor organisme de carantina, autoritatile fitosanitare teritoriale vor aplica una sau mai multe dintre masurile oficiale, in caz contrar marfa va putea fi comercializata, urmand ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Agentia Nationala Fitosanitara sa informeze de indata autoritatea fitosanitara din Olanda si Comisia cu privire la cele constatate si la masurile pe care le-a luat”, se arata in comunicatul MADR.

Presedintia poloneza a UE a anuntat ca doua state au facut imposibila adoptarea unei decizii privind Schengen, aratand ca Romania si Bulgaria au primit promisiunea, la data aderarii la UE, ca daca indeplinesc conditiile necesare vor fi admise in Schengen, insa „promisiunea a fost incalcata”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...