Flori, ciocolata, cladiri si strazi de poveste! Invitatie la o excursie plina de farmec prin Capitala Europei – Bruxelles!

Putine orase se pot compara cu Bruxelles in ceea ce priveste cosmopolitismul, un sfert din locuitori sunt straini si cu greu se poate gasi un amestec mai variat de etnii. Agentia de turism Ultramarin va propune pentru inceputul ultimei luni de vara un circuit european prin Germania, Olanda, Belgia, cu o oprire in capitala Belgiei, una din cele mai atragatoare si interesante capitale europene.

Arhitectura capitalei Belgiei este caracterizata de un amestec de vechi si nou, mergand de la cladirile medievale cu stradutele inguste si intortocheate din centrul vechi, usor de diferentiat de constructiile de mai tarziu, precum bulevardele largi in stil parizian proiectate pe vremea regelui Leopold al II-lea, in prima jumatate a secolului al XIX-lea, sau de constructiile ultramoderne din secolul trecut.

In centrul vechi, stradute pietruite si inguste se deschid in Grand-Place.

Imensa piata medievala, cu cladiri bogat ornate si o atmosfera plina de viata, este una dintre cele mai frumoase din Europa. Piata este dominata de cladirea Primariei si de Muzeul Orasului Bruxelles, sau Casa Regelui.

Bruxelles are unul dintre cele mai interesante simboluri, cautat cu nesat de toti turistii. Asa cum Turnul Eiffel este emblema Parisului sau Statuia Libertatii a New York-ului, Manneken Pis (statuia unui baietei care urineaza) este simbolul orasului Bruxelles. Nu se stie exact povestea statuii, aceasta fiind inconjurata de numeroase legende. Cea mai populara spune ca este statuia unui copil care a salvat Bruxelles-ul de la nimicire.

La sfarsitul Evului Mediu, olandezii asediau orasul si doreau sa il incendieze. Cand au dat foc fitilului, un copil ratacit, a urinat pe fitil, salvand astfel cetatea si intrand in legenda. O alta legenda spune ca acest copil s-a ratacit de parintii sai. Dupa lungi cautari, tatal sau l-a gasit in aceasta pozitie. Inca din secolul al XV-lea exista o statuie similara, din piatra, care a fost furata de mai multe ori.

In anul 1916 a fost inlocuita de actuala statuie de bronz, creata de sculptorul Jerome Duquesnoy. Manneken Pis are o garderoba impresionanta de peste 750 de costume care sunt pastrate in Casa Regelui din Piata Mare vis-a-vis de Primarie. Din anul 1987, Manneken are si un echivalent feminin, Jeanneke Pis, pe care o veti descoperi in apropiere.

Pe langa acestea, capitala Belgiei mai ofera numeroase alte atractii turistice si locuri de distractie. Ultramarin va invita sa descoperiti Palatul Regal (Palais Royal), Sediul NATO, Parlamentul European, Galeriile Saint Hubert (primele galerii comerciale din lume), Les Marolles (Cartierul traditional al orasului, dominat de Palatul Justitiei, cu numeroase restaurante, baruri si magazine de antichitati) si multe altele.

Odata ajunsi la Bruxelles, nu trebuie sa ratati bomboanele de ciocolata (ciocolateriile sunt la tot pasul in centrul orasului), berea belgiana (in general foarte tare si aromata) si waffle (prajituri traditionale cu diverse topinguri, ciocolata, miere, crema de fructe).

Alaturi de Amsterdam, Haga, sau Rotterdam, capitala Belgiei, Bruxelles, va face din aceasta vara o amintire unica, cu unul din cele mai frumoase circuite propuse de Ultramarin Timisoara. Detaliile excursiei le gasiti aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.