Flight Bus revine cu tururi ghidate prin Timisoara si prin judet. Doua saptamani de plimbari gratuite, ziua si noaptea, cu autobuzul cu etaj. Vezi programul!

TIMISOARA. Dupa ce a fost prezent la FLIGHT FESTIVAL si s-a bucurat de un real succes, busul FLIGHT (un double-decker), o atractie atat pentru timisoreni, cat si pentru turisti, revine in oras, in anul Capitalei Culturale.
Pe parcursul a doua saptamani, intre 29 august si 11 septembrie, acesta va deveni un simbol vizibil care va strabate un orasul, marcand povestile locurilor si ale oamenilor de altadata.

Organizatorii, Fundatia Flight, au pregatit patru tipuri de tururi, toate cu acces gratuit:

• Timisoara by Night – un tur de noapte prin oras dedicat tinerilor
• Kids & family tour: Timisoara pe intelesul copiilor
• Descoperiri: ”Fabricat in Fabric” -prezentat de prof. univ.dr. Adriana Babeti. Turul are 3 statii mari: Piata Traian (Casa stefania, Sinagoga, Biserica Millenium, meserii uitate, meserii pierdute etc.), Str. Pestalozzi (Fabrica de Bere, Fabrica de ciocolata artizanala POC Sweets), Calea Urseni – Muzeul Apei Urseni.
• Descoperiri: ”Cum sa aperi o cetate?”- prezentat de prof. univ.dr. Adriana Babeti. Tur la pas, fara bus, cu povesti interesante despre: Un piroman la Castel, Cazarme si garnizoane, Bastioane cucerite de timp, Intra muros: Piata Sf. Gheorghe: ce se vede prin ochiul de sticla.
• Descoperiri: ”Jimbolia, orasul dintre granite” prezentat de prof. univ.dr. Adriana Babeti

Prof. dr. univ. Adriana Babeti vine cu povesti pentru descoperirea trecutului orasului (ca parte a proiectului ”Timisoara. Harta secreta: oameni si locuri” al Universitatii de Vest Timisoara si al Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.), dar si cu povesti despre Jimbolia, orasul care are 6 muzee ( Muzeul Cailor Ferate, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Muzeul Pompierilor “Florian”, Muzeul “Stefan Jäger”, Casa memoriala „Petre Stoica” Jimbolia, Casa memoriala „Dr. Karl Diel”)

Busul FLIGHT va purta insemnele programului Timisoara 2023 Capitala Europeana a Culturii si ale Centrului de Cultura si Arta Timis, fiind colantat cu o grafica realizata de graficieni locali.
Organizatori: Fundatia FLIGHT
Proiectul este finantat prin Programul cultural national Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023 – programul OverBorder Culture+ derulat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Anca spune:

    Este omologat acest autobuz?