Flashmob in Piata Operei pentru salvarea Spitalului de Copii din Timisoara. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Aproximativ 100 de tineri au participat la un Flashmob organizat de Asociatia pentru Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Prin dans, tinerii au vrut sa traga un semnal de alarma in privinta situatiei spitalului.

Tinerii au dansat mai intai pe ritmuri grecesti, apoi pe latino, pret de cateva minute, lor alaturandu-li-se si cativa timisoreni aflati intamplator prin centrul orasului. In final, participantii la flashmob s-au dus, in mars pana la spital.

Prin acest gest, organizatorii au dorit sa traga un semnal de alarma in privinta situatiei cu care se confrunta spitalul.

Dorim sa facem ceva bun pentru copiii Timisoarei si nu numai. Situatia spitalului este deosebit de grava si este una mai veche. Cladirile sunt date in proprietate de mai multa vreme. Nu e fair-play sa stam si sa asteptam sa fim evacuati, trebuie sa ne construim o alta cladire. Valoarea estimativa pentru constructia altei cladiri ar fi de 15 milioane de euro cu tot cu dotari pentru cele sapte sectii„, a declarat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii.

Doua cladiri in care isi desfasoara activitatea Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica si Laboratorul si Sectia de Pneumoftiziologie au fost revendicate si retrocedate fostilor proprietari care le-au vandut apoi.

In acest moment unitatea medicala plateste chirie de 17.000 de euro pe luna, iar acum proprietarii doresc sa evacueze spitalul.

Din pacate, evenimentul organizat pentru salvarea Spitalului de Copii din Timisoara a fost umbrit de prezenta unor candidati la alegerile locale si a echipelor acestora care au impartit materiale electorale tinerilor participanti la flashmob.

Foto: Virgil Simonescu

Video-ul nu poate fi incarcat.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunt foarte nedumerit de situatia descrisa si deasemenea de demersul Asociatiei pentru Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara. Am vazut si niste afise lipite pe tramvaie cu indemnuri de genul”Salvati copiii Timisoarei” sau ceva asemanator. Intrebarea este daca trebuie sa contribuim pentru a salva copiii de la o calamitate sau sa-i sustinem in urma unui accident? Insa observ ca trebuie sa contribuim pentru niste decizii manageriale idioate sau pentru interese personale. Dupa ce contribuim la toate bugetele posibile (cred ca a scapat doar aerul, insa nu sunt convins – vezi taxa de habitat!), acum vin reprezentanti ai unor unitati publice sa ne ceara ajutorul financiar pentru sustinerea unui obiectiv public pentru care noi deja platim. Pai au inebunit managerii astia, sau nu inteleg eu bine situatia. Cred ca presa trebie sa urmareasca subiectul mai in detaliu. Alt aspect este cel legat de valoarea investitiilor din anii trecuti (unele chiar pe bani imprumutati, pentru care vom plati TOTI inca multi ani de acum inainte), investitii ce s-au facut intr-o unitate al carei patrimoniu a fost instrainat (cel putin partial). PLATIM CA PROSTII! Asta este concluzia mea. Si acum mai vin si astia cu asociatia sa-mi zica sa platesc in plus. Pai NU AJUNGE?!? Si pun copiii in fata. Dar pana acum de ce nu au facut mutarea? Sa nu spuna ca nu au fost bani, ca le spun sa vada ce valoare totala au avut pentru investitii in ultimii zece (sau mai multi) ani si ce valori au avut pentru restul cheltuielilor. Insa cred ca presa ar trebui sa faca niste anchete publice (sau cum le zice).