Noutati :

Fiscul vrea banii romanilor care muncesc in strainatate. Cine sunt cei care trebuie sa isi declare veniturile?

5 mai, 2016 - 08:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Fiscul ii asteapta pe romaniii care muncesc in strainatate sa isi plateasca impozite in Romania. Acestea trebuie platite si in tara noastra, chiar daca au fost achitate in tara in care lucreaza cetateanul.

Potrivit expertilor Contexpert, e recomandat sa depuneti declaratia privind aceste venituri cel tarziu pana pe 25 mai (termenul-limita), pentru a evita riscurile care ar putea fi generate de constatarile ulterioare ale autoritatilor fiscale.

Trebuie sa declare veniturile realizate din sau in strainatate (prin depunerea formularului 201 „Declaratie privind veniturile realizate din strainatate”) persoanele fizice care sunt rezidente fiscal in Romania. In aceasta categorie intra orice persoana fizica (cetatean roman sau strain) care indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:
– are domiciliul in Romania;
– centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat in Romania;
– este prezenta in Romania pentru o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat, existand astfel posibilitatea ca si expatii ce sunt prezenti pe teritoriul Romaniei sa fie considerati rezidenti din punct de vedere fiscal in Romania;
– este cetatean roman care lucreaza in strainatate, ca functionar sau angajat al Romaniei intr-un stat strain.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai,sunteti prosti?Pai nu mai bine impozitati voi proprietarii de palate cu turnulete,care au masini de masini ,plafoane aurite,fac paranghelii de sute de mii de euroi….s.a.m.d.??Nu mai bine recuperati furaciunile politicienilor de milioane de euroi?V-ati gasit sa ,,omorati,, niste amarasteni,vai mama lor,care lucreaza pe 1000-1500 de euro,si mananca paine straina??Si care,culmea,au plecat singuri sa-si gaseasca de lucru ,,afara,, nu i-a trimis statul la loc de munca sigur.Asa ca….mai rasfirati baieti,mai rasfirati!

  2. Auziți condiție : ” centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat in Romania; ” . Adică poezie,, fiecare interpretează cum vrea. Ăștia de la Fisc știu foarte bine ce este convenția pentru evitarea dublei impuneri dar se bazează pe faptul că foarte mulți din cei plecați nu au nici un fel de cunoștințe fiscale, nu reușesc să-și facă domiciliul în străinătate dar plătesc acolo toate impozitele statului unde lucrează. Deci hai pe ei să-i belim de două ori și dacă nu plătesc, (de multe ori sunt la limita si acolo unde sunt ) , să le luăm eventual si bordeiul unde stă bunica cu cei doi-trei copii, motivul pentru care au ajuns să se umilească în străinătate. Omorâm bunica, copiii ii ducem în centre de plasament si am rezolvat problema. Apoi scoatem la licitație casa pe care nu o cumpără nimenea. Statul Român – ocrotitorul familiei !!! Eu vă fac intr-o ora o listă cu vreo 50 de ciori de unde puteți confisca relaxat câteva milioane, dar atenție ăștia fac scandal și poate va atingeti de o cioara care a uns deja vreun sef de pe la Fisc si o luați pe coajă !!