Opinia Timisoarei

Firmele infiintate prin Proiectul SIA VEST si-au inceput activitatea

TIMISOARA. In calitate de partener coordonator al proiectului cu titlul „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis continua activitatea de sprijinire a start-up-uri finantate in cadrul proiectului.

Dupa finalizarea actiunilor de infiintare, autorizare a activitatii si semnarea contractelor de subventie, firmele au inceput implementarea planurilor de afaceri selectate pentru finantare, conform codurilor CAEN specifice.

In prezent, firmele care au semnat contractele de subventie inca din luna mai 2019 si-au indeplinit indicatorii obiligatorii – numar de angajati si cifra de afaceri, urmand ca in perioada urmatoare sa solicite cea de-a 2-a transa a subventiei, suma ce reprezinta 25% din valoarea totala a acesteia.

Cele 24 de firme nou create au un numar total de 59 de angajati iar valoarea totala a subventiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Domeniile in care acestea activeaza sunt: IT&C, inregistrari audio-video, productie cinematografica, editate-tiparire, activitati fotografice, productie (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comert, consultanta in afaceri, organizare evenimente, servicii de coafura, constructii.

Reamintim ca Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. si se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban si care au domiciliul in unul din cele patru judete ale Regiunii Vest.

Proiectul vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratica pentru 44 de persoane in vederea dezvoltarii resursei umane, activitati de mentorat pentru 44 de persoane, crearea si sprijinirea in vederea dezvoltarii a 44 de noi afaceri in Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de munca.

IMPORTANT!
* Finantarea este NERAMBURSABILa in proportie de 100% !!!

***

Informatii suplimentare la tel. 0732-185.282, e-mail: dbuzatu@cciat.ro, Daiana Mirela BUZATU – Manager de proiect.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Exit mobile version