Noutati :

Firmele din Timisoara, la un nou seminar despre legislatia muncii, organizat de Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis

19 februarie, 2019 - 02:55 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert Industrie si Agrucultura Timis a gazduit un seminar de instruire al angajatorilor privind modul concret in care trebuie aplicate noile acte normative intrate in vigoare anul acesta, sub genericul: LEGISLATIA MUNCII 2019.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Timis le-au prezentat schimbarile legislative din domeniu firmelor din Timis. Printre temele abordate s-au aflat salariul minim brut pe economie in 2019, legea privind salariul minim in constructii, ordonanta privind detasarea si incadrarea strainilor in munca si modificarile legii privind unele activitati cu caracter ocazional desfasurate de catre zilieri.

Este o traditie ca la inceput de an CCIAT impreuna cu ITM Timis sa organzieze acest simpozion. ITM Timis vine cu noutati legislative, facem studii de caz, discutam toate problemele neclare si neconformitatile cu care se confrunta societatile comerciale de pe piata muncii a judetului Timis. Tot ceea ce vom discuta dorim sa aiba un scop final si anume constientizarea angajatorilor si a angajatilor de a respecta intocmai legislatia muncii si normele de securitate si sanatate in munca„, a declarat Pavel Kasai, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis.

Acesta este al doilea seminar pe care CCIAT il gazduieste in acest an.

Este un eveniment care face parte dintr-un program de instruire si informare a operatorilor
economici…Sunt alaturi de noi si acest lucru ne bucura, deoarece cu siguranta firmele vor pleca cu raspunsuri clare la intrebarile pe care le au. Eu as vrea sa mentionez ca pe langa acest eveniment, incepand de saptamana viitoare, vom continua, si chiar in cursul saptamanii viitoare avem seminarul fiscalitatii, cu Directia Regionala a Finantelor Publice. Vom continua cu seminariile care in primul semestru vor fi 8 la numar„, a declarat Florica Chirita, presedinte executiv al Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timis.

In perioada urmatoare, reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis va organiza si alte seminarii, in parteneriat cu APIA, AFIR, ISU si Institutul Arbitral Roman.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...