Noutati :

Firmele de curierat vor raporta la ANAF datele celor care platesc ramburs produsele comandate online

18 mai, 2022 - 04:29 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
1

Prevederea conform careia firmele de curierat ar urma sa raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care au platit ramburs pentru produsele comandate online vizeaza o colectare mai buna a taxelor si impozitelor. Documentul este cuprins in Ordonanta de urgenta aprobata, miercuri, de Guvern, cu privire la facilitatea temporara a scutirii de la plata impozitului si a taxelor pentru majorarea voluntara a salariului minim cu 200 de lei.

Avem in Romania o crestere economica importanta, dar ramane aceasta provocare a colectarii de taxe si impozite si aici, din pacate, nu stam la fel de bine, ca atare eforturile pe care Guvernul trebuie sa le faca si in conformitate cu obligatiile pe care le are la nivel european si in conformitate cu potentialul pe care Romania il detine in acest sens sa faca toate demersurile legale astfel incat taxele si impozitele sa fie platite de toata lumea. Practic, putem sa privim acest mod de a gestiona aceasta chestiune intr-un mod similar cu ceea ce se intampla cu Radarul Marfurilor. Practic, reglementarea in aceasta zona nu face decat sa ajute statul roman sa poata colecta taxele si impozitele de care este nevoie ca bugetul national sa poata furniza serviciile pe care cetatenii romani le asteapta”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru.

El s-a declarat convins ca normele de aplicare vor detalia procedura in acest caz.

O astfel de masura, alaturi de alte masuri care deja de la 1 aprilie se aplica in relatia business to business si care de la 1 iulie vor deveni obligatorii in Romania, ma refer aici la factura electronica, va contribui alaturi de alte masuri, inclusiv digitalizarea ANAF, la posibilitatea ca statul roman sa poata colecta taxele inclusiv din zona comertului care se efectueaza, asa cum se intampla in orice tara civilizata”, a spus Carbunaru.

El a fost intrebat daca a fost solicitata o opinie de la protectia datelor.

Ca fiecare act normativ pe care il discutam in Guvernul Romaniei, toate avizele necesare sunt luate de la initiatorii care fac acest demers. Din cate cunosc, nu sunt observatii pe acest proiect nici de la Ministerul Muncii, nici de la Ministerul Justitiei, nici de la Consiliul Legislativ. Avem de asemenea avize de la Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, inclusiv Consiliul Economic si Social”, a raspuns Carbunaru.

Purtatorul de cuvant al Executivului a adaugat ca, dupa publicarea in Monitorul Oficial a Ordonantei care cuprinde si reglementarea in zona comertului electronic, intrarea in vigoare se va face la data mentionata in actul normativ.

El a mai spus ca exista o diferenta destul de mare intre taxele pe care Guvernul ar urma sa le incaseze si cele incasate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ok incepem la negru.