Firmele de constructii, calcate de inspectorii ITM. Angajati la negru, amenzi de aproape 400.000 de lei si zeci de avertismente

TIMISOARA. Nu mai putin de 48 de controale au facut inspectorii de la ITM, in nici o saptamana, la firmele de constructii din Timisoara si din intreg judetul, pentru a vedea daca sunt respectate prevederile din contractele angajatilor.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

Astfel, in urma verificarilor, au fost aplicate 121 de sanctiuni, din care 22 de amenzi, in valoare de 399.000 de lei, dar si aproape 100 de avertismente. Din totalul amenzilor, 323.000 de lei au fost aplicate pentru 16 oameni care lucrau la negru.

Au fost dispuse masuri pentru remedierea deficientelor constatate in timpul controalelor care au vizat: nerespectarea dispozitiilor legale privind neincheierea in forma scrisa a contractelor individuale de munca; primirea la munca a persoanelor care au contractul de munca suspendat; inexistenta timpului de munca cu ora de intrare si ora de iesire; necompletarea registrului de evidenta a salariatilor cu toate elementele; nepastrarea la locul de munca a unei copii dupa contractul individual de munca; nepurtarea echipamentului individual de protecte; neefectuare instruirii lucratorilor; lipsa demonstratii practice dupa instruire; lipsa balustrade de protectie”, transmit reprezentantii ITM Timis.

Controalele au avut loc in cadrul unei campanii nationale pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca, precum si prevederile legale privind cerintele minime de Securitate si sanatate in munca de catre angajatorii care desfasoara activitati din domeniile ”constructii cladiri”, ”lucrari de geniu civil”, ”lucrari speciale de constructii”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ITM sa faca controale la GLOVo ! Nu mi se pare ok si legal ca o persoana sa lucreze 12 ore pe zi/ 7 zile pe saptamana. + Sa se verifice calcarea drepturilor curierilor. Zi de zi e tot mai rau si trateaza curierii ca niste sclavi ! VA ROG. Mergeti si reglementati problemele ! Sediul Glovo Timisoara e pe Mihai Viteazul . Dar trebuie reglementat dupa aceea la nivel de tara ! E URGENT !

    • Glovo are maxim 50 de angajati in toata tara si niciunul nu-i curier, dar da, ai dreptate, intreabrea ii, ai facut plangere la itm?