Firmele care vand artificii si petarde, luate la bani marunti de inspectorii ITM in Timis

TIMIS. Odata cu apropierea sarbatorilor apar si petardele si artificiile la vanzare, iar in aceasta perioada vor face verificari si comisarii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis.

CITESTE SI: De cati functionari are nevoie administratia Fritz ca sa trimita timisorenii la plimbare? De 4: Unul intocmeste, unul avizeaza, unul aproba si unul semneaza. S-a rezolvat, nu se poate! 

Echipele de control au inceput operatiunile din 4 decembrie, iar controalele se vor face la foc continuu pana in 5 ianuarie.

Inspectorii vor sa vada daca firmele care vand materiale pirotehnice au toate autorizatiile necesare, dar si daca acestea au angajat personal autorizat pentru posturile de pirotehnicieni.

De asemenea, echipele de control vor sa verifica si daca sunt respectate conditiile de transport, depozitare si etichetare ale petardelor, dar si documentele prin care au fost aduse de la producatori.

Reamintim faptul ca, persoanele juridice si fizice care detin, transfera sau comercializeaza articole pirotehnice, precum si cele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice, au obligatia de a obtine autorizatia din partea Inspectoratului Teritorial de Munca si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sau a Inspectoratului Judetean de Politie pe raza caruia isi desfasoara activitatea conform art. 8 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata.
Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile F1, P1 se face in incaperi care vor fi avizate anual de catre Inspectoratul Teritorial de Munca pe teritoriul caruia se afla amplasate acestea. Celelalte categorii de articole pirotehnice se comercializeaza din depozite de materii explozive autorizate in acest sens de catre Inspectoratul Teritorial de Munca si Inspectoratul Judetean de Politie pe teritoriul carora se afla amplasate.„, au transmis reprezentantii ITM Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Și la aia cu casute în fata mall-urilor de ce le da voie sa vândă ? Ar trebui interzise în totalitate…sa fie acceptate doar focurile de artificii organizate de firme serioase ,asa tot retardați au pocnitori și le folosesc unde vor..

  2. Se vand produse care nu sunt legale si in fata la Auchan Calea Aradului si la Iulius Mall, oricum se vand la suprapret de 3 sau 4 ori mai mult decat valoarea lor reala. Problema e cu cei care pusca petarde din noiembrie si enerveaza, daca s-ar abtine pana pe 31 Decembrie ar fi doar cateva ore de disconfort.

  3. In Botanic am vazut ca faceau show cu petarde 2 tineri fix la intrare cum vii dinspre viaduct, prin 26 Noiembrie, mi se pare de prost gust, sa dea macar la sat cu ele, ar trebui arşi drastic la buzunar cei care dau inainte de revelion.