Noutati :

Firmele care fac comert in Uniunea Europeana pot participa la un curs special organizat de CCIAT

12 mai, 2015 - 12:21 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Operatorii economici care realizeaza schimburi de bunuri in Uniunea Europeana pot participa joi, 14 mai, intre orele 9.30- 17.30, la Centrul Regional de Afaceri, la cursul INTRASTAT, organizat de CCIAT prin Departamentul de Formare si Perfectionare Profesionala.
INTRASTAT
INTRASTAT reprezinta sistemul de coletcare a datelor statistice din domeniul comertului intre tarile Uniunii Europene, in conditiile in care, odata un stat intrat in UE, comerciantii din tara respectiva nu mai au obligatia completarii declaratiilor vamale pentru bunurile comercializate in interiorul uniunii. De aceea INTRASTAT devine necesar pentru colectarea informatiilor direct de la firme.

Cursul INTRASTAT organizat de CCIAT se desfasoara dupa urmatorul program:
9.00 Inregistrarea participantilor
9.30 INTRASTAT – obiective, importanta, legislatie comunitara si nationala, sfera de cuprindere, surse de date, teritoriul statistic, praguri statistice, legatura cu sistemul fiscal.
11.15 Pauza de cafea
11.15 Declaratia statistica INTRASTAT: instructiuni de completare, proceduri de validare, confidentialitatea datelor; asistenta oferita de INS; sistemul de atentionari si penalizari
12.30 Cocktail
13.30 Aplicatii practice – INTRASTAT offline 2012
15.00 Pauza de cafea
13.30 Aplicatii practice – aplicatia INTRASTAT offline 2012
15:15 – 17:00 – Aplicații practice – aplicația Intrastat online 2012

Reduceri:  Pentru membrii CCIAT cu cotizatia la zi se acorda o reducere de 10 %

Lector: Dna Anca Venera Diaconu – Consilier Principal in cadrul Directiei de Statistica a Comertului Exterior Bucuresti

Participantii vor primi  suportul de curs in format electronic si un certificat de participare.
Informatii suplimentare si inscrieri la Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIAT,  Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 109. Persoana de contact: Tania Avramov- Manager, tel.  0720444121, e-mail: [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...