Firme de inmatriculari si case din Timisoara, calcate de mascati. Perchezitii pe urmele unei retele de evazonisti care falsificau acte pentru masini second hand

TIMISOARA. 21 de perchezitii DIICOT, miercuri dimineata, la Timisoara, Arad si Bucuresti pentru destramarea unei retele care se ocupa cu inmatriculari in fals de masini aduse din strainatate. Le modificau documentele si numerele numerele. Firmele implicate, spun anchetatorii, faceau si evaziune fiscala.

CITESTE SI: ‘Saltat’ din trafic si dus direct in arest la Timisoara. Cate infractiuni a putut comite un sofer

Din cercetarile in cauza a rezultat ca, incepand cu anul 2021 si pana in prezent, prin intermediul unor societati comerciale, ar fi fost efectuate achizitii intracomunitare de autoturisme rulate din tari ale Uniunii Europene, cu preponderenta din Franta, care ar fi fost comercializate, ulterior, pe teritoriul Romaniei, fara inregistrarea tranzactiilor in evidenta contabila a societatilor, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor aferente catre bugetul de stat.

Investigatiile vizeaza 2 persoane fizice si 4 persoane juridice.

in urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate bunuri mobile si imobile, 84.300 de lei, 140.705 euro, 121 de autoturisme, 33 Ie telefoane mobile, 9 laptopuri, 1 desktop, 2 tablete, 1 server, 3 DVR, 1,9 kilogram tutun maruntit, 2 arme, din care una letala – calibru 7.65 mm provenienta Spania si una neletala, supusa autorizarii de calibru 8 mm, 60 de cartuse de vanatoare, 38 de cartuse neletale si 6 cartuse letale, documente contabile si referitoare la achizitionarea, transportul si instrainarea mai multor autoturisme, placute cu numar de inmatriculare franceze„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Politistii si procurorii DIICOT au dus la audieri  7 persoane.

Descinderile fac parte dintr-o operatiune de amploare la nivel national, pe mai multe directii, in cadrul careia sunt organizate 205 de perchezitii.
Sunt vizate infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune, fals, spalare de bani, furt calificat, obtinere ilegala de fonduri, contrafacere, abuz de incredere, criminalitate informatica, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, infractiuni in domeniul silvic, trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic de persoane.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Va astept si in Soarelui.

  2. Era clar ca o sa loveasca în industria asta… am firma și am încercat oficial sa cumpăr și sa vînd cu acte în regulă, fără acte nici am vrut sa aud fiindcă știam ce ma așteaptă …. dar nici o șansă.

    La o mașină achiziționată de dincolo la 5000euro… după ce se vinde aici cu 7000… nu ramîi cu cîteva sute de euro.. restul pleacă tot la budget

    Am plătit TVA la prețul de vînzare… nicidecum pentru diferența de profit… ei considera mașina adusă din import fără TVA…

    Și sa vezi tu ce dosar stufos… ce birocrație… delegație la cumpărător sa poată sa meargă la RAR cu ea… certificat fiscal informativ, garanție… … vreo 20 de acte la o vînzare….. BIROCRAȚIA+ TAXE EXAGERATE =EVAZIUNE

    • @Stefan: Deci chiar tu zici ca se poate vinde dar cu profit mult mai mic.
      Si cand spui „…. dar nici o șansă” – lasa vrajeala, ca ce zici tu este ceva de genul, daca ala fura fur si eu, deci nu incerca sa pari ca esti cinstit, iar daca faci si tu asa, sper sa vina si pe la tine ! Cum ziceai chiar tu la o masina ramai cu cateva sute de euro daca faci legal si dai la stat, dar voi vreti sa va imbogatiti, inca sunt oameni in Romania care ar dori sa faca cateva sute de euro !