Noutati :

Firma Ingerii Galbeni isi poate face de cap in parcarile supermarketurilor din Timisoara, legal. Politia Locala ii va pandi pe strazi

20 mai, 2014 - 06:59 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Atentie timisoreni! Daca va lasati masinile prea mult timp in parcarile supermarketurilor si ale centrelor comerciale s-ar putea sa va treziti cu rotile blocate. Sau cu masinile ridicate. Firma Ingerii Galbeni poate face ce vrea in parcarile private, legal, dupa ce consilierii locali au modificat hotararea de consiliu local care ii interzice.

Prefectura Timis a solicitat Consiliului Local sa reglementeze modalitatea de parcare in centre comerciale si reglementarea ridicarii, transportului si depozitarii unor vehicule. In fond, reprezentantii Institutiei Prefectului sustin ca „dispozitiile art. 1 din HCL 146/2014 pot fi obligatorii doar pentru centrele comerciale ale caror parcari sunt edificate pe terenuri ce au ca proprietar municipiul Timisoara. In ceea ce priveste situatiile in care proprietar este o persoana fizica sau o alta persoana juridica, competenta autoritatilor administratiei publice locale poate fi exercitata in aplicarea stricta a dispozitiilor O.G. 99/2000, art. 12, potrivit carora autoritatile in cauza stabilesc doar criteriile de dezvoltare urbanistica pentru determinarea amplasamentelor spatiilor de parcare”.

In cazul in care alesii locali nu reglementau aceste aspecte, Prefectura Timis ameninta cu judecata. Nu a fost cazul insa, pentru ca consilierii au decis sa renunte la acel articol la care fac referire juristii Prefecturi. Practic, modificarea inseamna ca muncitorii firmei pot sa faca tot ce vor in parcari. Politistii locali vor trebui insa sa vaneze platformele societatii Ingerii Galbeni si sa-i amendeze, in cazul in care transporta masini pe strazile orasului.

„Asumarea inseamna sa nu se mai interzica ridicarea de masini din parcarile supermarketurilor sau alte parcari private. Deci ei pot ridica masinile, dar ii putem amenda pentru tranzitarea in Timisoara. Conform hotararii de consiliu local, doar organele autorizate si Politia pot ridica si transporta masini pe domeniul public. Cand ies din parcare, ii putem amenda”, ne-a declarat secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari.

Asadar, muncitorii firmei de tractari auto pot sa blocheze rotile autoturismelor in parcarile supermarketurilor. Sau chiar pot ridica masinile, insa nu le pot transporta, pentru ca altfel risca sa fie amendati de Politia Locala.

„Pentru a nu risca un proces in contenciosul administrativ de lunga durata cu Prefectura, desi din cate am inteles din zona noastra juridica, noi am fi avut castig de cauza si pentru a nu mai permite acestui tip de firme sa-si faca de cap in Timisoara inca un an, am preferat sa luam la cunostinta propunerea Prefecturii, adica sa pastram spiritul acestui proiect. In spatiul privat nu mai putem interveni, dar daca se cara masini pe domeniul public, pentru ca toate drumurile sunt publice, noi putem aplica acele amenzi. Politia Locala poate identifica, in trafic sau in urma unor sesizari, aceste masini galbene care au declansat un adevarat scandal in Timisoara. Politia Locala are voie sa intre pe domeniul public, nu in parcarile private”, a explicat consilierul local Radu Toanca.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorului au fost depuse 10 plangeri pentru firma in cauza. Si Consiliul Local va depune o plangere, in perioada ce urmeaza, la solicitarea consilierului local Adrian Orza.

Potrivit HCL, amenzile pentru firmele neautorizate ce transporta masini pe domeniul public sunt intre 2.000 si 2.500 de lei.

Modificarile luate marti pentru hotararea care reglementeaza modalitatile de parcare in centre comerciale intra in vigoare la jumatatea saptamanii viitoare, dupa ce documentele vor ajunge la Prefectura Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...