Finantarea pentru Poli Timisoara de la bugetele local si judetean va continua?

Conducerea clubului de fotbal Poli Timisoara a solicitat o intalnire cu toti consilierii locali si cu cei judeteni pentru a discuta forma de colaborare pentru perioada urmatoare.

In cursul lunii decembrie, in conturile Poli trebuie sa mai intre cel putin 150.000 de euro, bani promisi in vara de catre Consiliul Judetean Timis pentru calificarea pe un loc pe podium la finalul turului de campionat.

Consilierii judeteni au decis sa se intalneasca marti, 7 decembrie, pentru a discuta despre tema propusa de catre conducerea clubului de fotbal. Alesii de la judet se feresc sa spuna deschis ca nu ar mai dori ca banii judetului sa fie folositi pentru fotbalul din Liga I, insa nimeni nu pare decis sa isi asume o decizie drastica, mai ales acum cand Poli a reusit sa termine pe locul 2 turul de campionat.

Pe de alta parte, exista discutii pentru continuarea finantarii insa cu conditia ca o parte din bani sa ajunga la echipele de juniori. „Am propus ca 15% din ce suma vom da sa mearga pentru echipa de juniori. Discutiile au fost pentru un procent de 10%. Am avansat aceasta idee catre club si am primit un raspuns negativ”, a spus consilierul judetean Daniel Preunca.

O pozitie oficiala se va lua de-abia in 7 decembrie, cand consilierii judeteni se vor intalni in sedinta. Dupa aceea se va discuta si cu cei de la Consiliul Local si apoi se vor pune cu totii la masa negocierilor cu oficialii de la Poli.

Cert este ca in luna decembrie trebuie virati banii pentru performanta de a urca pe podium, prima transa fiind acordata in luna iunie. Cea mai mare parte din aceasta suma, 850.000 de lei, a fost alocata echipei dupa ce a reusit calificarea in Europa League. „Ne-am asumat ca vom da 300.000 de euro. Suma minima pe care trebuie sa o dam este de 160.000 de euro, trebuie sa analizam”, a declarat presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc. Intr-un interviu acordat unui post de radio local, Ostaficiuc a vorbit despre suma de 100.000 de euro. „Eu si grupul meu politic vom propune chiar majorarea sumei, insa exista o problema, aceea ca staful administrativ al clubului nu a semnat actul aditional pe 2010, probabil pentru ca isi doreste mai multi bani„, a mentionat presedintele CJT in cadrul acestui interviu.

Preşedintele CA al FC Politehnica Timisoara, Marian Iancu, a comentat pentru site-ul oficial afirmatiile lui Ostaficiuc si a mentionat ca „s-a restabilit o punte de comunicare cu Consiliul Judetean Timis, in interesul ambelor entitati. Ne simtim motivati atunci cand ni se impun obiective si ne asumam responsabilitatea de a promova forta si demnitatea Banatului prin rezultatele noastre. O sustinere conditionata, actuala si viitoare cu Consiliul Local al municipiului Timisoara si Consiliul Judetean Timis face parte din tintele vitale ale clubului nostru”, a declarat Iancu. Suma vehiculata printre consilierii judeteni ca fiind cea mai probabila pentru a fi acordata la final de an este de 300.000 de euro.

Poli Timisoara a incheiat turul editiei 2010-2011 a Ligii I pe pozitia a doua a clasamentului, la trei puncte in spatele liderului Otelul Galati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...