Finantarea invatamantului, la mana Parlamentului! Cum i-a raspuns presedintele Iohannis rectorului Universitatii Politehnica din Timisoara

TIMISOARA. Finantarea pentru invatamantul tertiar mai are de asteptat. Intrebat de rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr. Viorel Serban cand se vor lansa mecanismele de finantare pentru invatamantul tertiar care se regaseste in Strategia Nationala pentru Invatamant 2015-2020, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca, mai intai de toate, este nevoie de un Parlament performant, care sa inteleaga importanta unui sistem educational performant.

„Chiar daca eu cunosc unele din raspunsuri dati-mi voie sa va raspund politic. Aceste lucruri nu vor deveni realitate inainte de a intelege nevoie unui sistem educational performant. Am dat exemplu, domnul ministru al Educatiei a venit cu o modificare a legii invatamantului legata de doctorate. Stiti foarte bine ca in Parlament s-a amestecat acest document pana a iesit contrariul. L-am intors inapoi si au discutat tot ce au vrut ei. Este clar nevoie de un parlament care si el intelege aceasta nevoie si participa la elaborarea unei legislatii mai bune, nu la subminarea initiativei guvernului de a avea o legislatie mai performanta. Atunci cand vom avea un parlament mai performant, atunci vom putea sa mergem inainte”, a spus Iohannis.

Cu toate acestea, presedintele a subliniat ca „nu e cazul sa cadem intr-un pesimism contraproductiv. Ca sa devina norma generala e nevoie de un pic mai mult si fara a ridica intreg sistemul pe o treapta calitativa superioara nu schimba mare lucru”.

Cel mai periculos lucru e sa apara tendinta de a trage spuza pe turta proprie! Ce le-a transmis Klaus Iohannis din experienta lui celor de la Asociatia TM2021?

Sesiune foto! Klaus Iohannis, la poza cu timisorenii, in plimbare prin centrul istoric

Klaus Iohannis la Timisoara: Nu avem o problema, ci o CATASTROFA in Romania. La ce se refera presedintele?

Ideea de a alege directorul de scoala nu mi se pare foarte buna! Ce a mai spus presedintele Klaus Iohannis la Timisoara?

Klaus Iohannis catre studenti, la Timisoara: Faceti-va auzita vocea, iar daca nu sunteti ascultati, PROTESTATI!

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, pozitie transanta la Timisoara: Daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica

Klaus Iohannis a ajuns la Timisoara! Prima oprire a presedintelui Romaniei la Universitatea de Vest. FOTO!

Klaus Iohannis la Universitatea de Vest: Sunt convins ca Timisoara va dovedi ca e in continuare un oras fanion al Romaniei

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a participat luni la Timisoara la deschiderea oficiala a anului universitar 2016-2017 si a luat parte si la o ampla dezbatere pe teme de educatie, la Universitatea de Vest si s-a intalnit cu membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Admitere serioasa cu trei zile de examen, nu numar mare de loaze ca sa aibe rectorii salarii barosane